Είναι η τέταρτη φορά που ΑΕΚ και Πανσερραϊκός συγκρούονται στο Κύπελλο Ελλάδας!!!

Είναι η τέταρτη φορά, που οι δύο ομάδες συγκρούονται στο Κύπελλο. Τον Φεβρουάριο του 1983 η ΑΕΚ είχε νικήσει 4-2 στην έδρα της στους “32” της διοργάνωσης. Τον Αύγουστο του 2001 είχαν παίξει σε όμιλο δύο φορές με την ΑΕΚ να νικά 5-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια και 5-1 στις Σέρρες. Και τελευταία τους συνάντηση ήταν την άνοιξη του 2009, όταν ο Πανσερραϊκός είχε καταφέρει να φτάσει στα ημιτελικά, για πρώτη και τελευταία φορά στην ιστορία του, έχοντας αποκλείσει τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ νίκησε 3-1 στο “Σπύρος Λούης” και ήλθαν 0-0 στις Σέρρες.

Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται και ο Πανσερραϊκός. Πέρα από το γεγονός ότι καταλαμβάνει την κορυφή του Α’ ομίλου της Super League 2, έχει κερδίζει και τα επτά παιχνίδια της σεζόν εκτός έδρας, σερί που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του. Μάλιστα με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο του έχει εννέα διαδοχικές νίκες.

Η ΑΕΚ παίζει το 10ο παιχνίδι στο νέο της γήπεδο και όχι μόνο αναζητά τη 10η νίκη της, αλλά και ένα σκορ που θα της δώσει προβάδισμα πρόκρισης. Μάλιστα έχει ένα εντυπωσιακό σερί 32 εντός έδρας αγώνων Κυπέλλου χωρίς ισοπαλία! Από τις 2 Μαρτίου 2011, όταν είχε φέρει 0-0 με τον ΠΑΟΚ, έχει 27 νίκες και πέντε ήττες! Η ΑΕΚ, που έπαιξε σε πέντε διαδοχικούς τελικούς Κυπέλλου από 2016 ως και το 2020, έχει μόλις μια ήττα στα 17 τελευταία επίσημα παιχνίδια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here