Η ακτινογραφία της 12ης αγωνιστικής με δύο όχι του Πολίτη στον Βορρά της Football League!!!

Η ήττα της Καβάλας από τον Απόλλων Πόντου για την 12η αγωνιστική της Football League, είχε σαν αποτέλεσμα την αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή στο Βόρειο όμιλο της Football League.

Λογικά είναι το πιο απρόσμενο αποτέλεσμα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Απόλλων Πόντου γκρέμισε την Καβάλα από την κορυφή, υποχρεώνοντας τη στη δεύτερη φετινή ήττα και πρώτη στην έδρα της. Το πέναλτι από τα αποδυτήρια, που ευστόχησε ο Αλέξανδρος Καλογέρης άνοιξε το δρόμο. Ο έμπειρος μέσος έχει πετύχει τα πέντε από τα επτά γκολ της ομάδας του!
Από εκεί και πέρα πήρε το παιχνίδι στις πλάτες του ο Δημήτρης Πολίτης. Ο 26χρονος τερματοφύλακας από τη Λευκάδα, απέκρουσε δύο πέναλτι, των Ορφανίδη και Κολλά, για να κρατήσει τη νίκη. Ο Πολίτης το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε πολύ κοντά στην Καβάλα για να μεταγραφεί, στη συνέχεια εντάχθηκε στην Τρίγλια και με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος επέστρεψε στον Απόλλωνα.

Την ήττα της Καβάλας εκμεταλλεύθηκε η Βέροια, που για δεύτερο παιχνίδι πέτυχε τρία γκολ. Μάλιστα σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Γιάννης Λουκίνας σκόραρε δύο φορές, φτάνοντας τα 90 γκολ στην επαγγελματική του καριέρα. Η Βέροια πάτησε στην κορυφή, με ένα παιχνίδι περισσότερο βέβαια από την Καβάλα.

Μετά από δύο ήττες, ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στις επιτυχίες, χάρη στην έμπνευση και το ωραίο γκολ του Μέσσι Ντάβιλα. Το πρώτο γκολ του Ιβοριανού στην Ελλάδα ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη 1-0 στον Πανσερραϊκό επί της Τρίγλιας.

Ο Θεσπρωτός επέστρεψε στους αγώνες μετά από 18 μέρες και η αποχή λόγω κορονοϊού φαίνεται να του κόστισε. Βέβαια και ο Πιερικός συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, μετά τη νίκη επί του Πανσερραϊκού, και από νωρίς πήρε τη νίκη με 2-0. Το σκορ άνοιξε ο έμπειρος Γιώργος Μακρής, που έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα στη ροή του αγώνα. Μεγαλύτερος έχει σκοράρει μόνο ο Εντουάρντο Μπρίτο με πέναλτι.

Η ΑΕ Ποντίων έκανε την τέταρτη ισοπαλία της με μια ακόμα νεανική ενδεκάδα με μέσο όρο κάτω από τα 24 χρόνια! Μάλιστα έκοψε τη φόρα του Αλμωπού Αριδαίας, που βρισκόταν σε ανοδική πορεία. Βέβαια στην ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη κόστισε η αποβολή του Κώστα Κολτσίδα μόλις στο 38′.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here