Δρομείς υγείας – Γιάννα Ηλιάδου: Μία ιστορία ανιδιοτελούς αγάπης για τη φύση!!!

 
 

Η Γιάννα Ηλιάδου είναι το νέο μέλος της οικογένειας του Πανσερραϊκού που μας εξιστορεί εμπειρίες από τη ζωή της ως αθλήτρια, εθελόντρια και το συναίσθημα να βρίσκεσαι κοντά στη φύση.

Για την Γιάννα, φύση, σημαίνει αισιοδοξία και ψυχική ηρεμία. Ο εθελοντισμός είναι η ανάγκη να προσφέρεις και ο αθλητισμός μια σχέση εξάρτησης, αφού όσα εμπόδια και αν προέκυψαν, πάντα την συγκινούσε.

“Η επαφή με τη Φύση για εμένα είναι ένας τρόπος να βρίσκω τη ψυχική μου ισορροπία, σημαίνει ηρεμία και γαλήνη. Η φύση μας μιλάει, μας δείχνει πως η ζωή πάντα κερδίζει όσα εμπόδια και να βρει μπροστά της. Όταν βλέπω έστω και ένα φυλλαράκι να ανθίζει χαμογελώ.

Ο Εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής! Πάντα είχα μέσα μου την έννοια του ΠΡΟΣΦΕΡΩ, ήταν για εμένα αυτονόητο. Τα τελευταία χρόνια αυτή μου την ανάγκη την έκανα πράξη. Είμαι ενεργή εθελόντρια για τα αδέσποτα ζώα. Χωρίς να ανήκω επίσημα σε κάποιο σύλλογο, είμαι κοντά σε όποιον θέλει να βοηθήσει και μαζί με άλλους αξιόλογους ανθρώπους προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για αυτές τις ψυχές (τάισμα, περίθαλψη και θεραπείες, στειρώσεις, υιοθεσίες). Προσπαθώ να προσφέρω και όπου αλλού μπορώ, ενεργά, στην πράξη και όχι μόνο με φιλανθρωπίες.

Η σχέση μου με τον Αθλητισμό ξεκίνησε πολύ νωρίς, όταν ο πατέρας μου μας πήγαινε με την αδελφή μου καθημερινά στο στάδιο και περνούσαμε εκεί ώρες ατελείωτες. Η παιδική και η εφηβική μου ηλικία είναι γεμάτη με αναμνήσεις από προπονήσεις και παιδικούς αγώνες. Δυστυχώς ένα σοβαρό χειρουργείο με σταμάτησε άδοξα από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Ποτέ όμως δε σταμάτησε να με συγκινεί οτιδήποτε είχε να κάνει με τις αθλητικές δραστηριότητες.”

Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα της. Έτσι μέσω του Πανσερραϊκού μπόρεσε ξανά να ενεργοποιηθεί και να χαρίσει αλλά και να λάβει χαμόγελα.
.
“Το μικρόβιο της ενεργής συμμετοχής μου σε αθλητικά γεγονότα ξύπνησε πάλι όταν ο σύζυγος μου άρχισε να τρέχει και να συμμετέχει σε δρομικούς αγώνες. Δίπλα του άρχισα να παρατηρώ την οργάνωση αυτών των εκδηλώσεων και εντυπωσιάστηκα. Εκεί ήρθε ο Γιώργος ο Θεοχάρης και ο Πανσερραϊκός να μου δώσει την ευκαιρία να συμμετάσχω ενεργά ξανά, από άλλο μετερίζι εξίσου σημαντικό. Μαζί με την ομάδα των Εθελοντών του Πανσερραϊκού βοηθάμε στην οργάνωση των αθλητικών εκδηλώσεων του Συλλόγου όπως μπορούμε και είμαι πανευτυχής που έστω και έτσι μπορώ να ζω τις όμορφες στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.”

Μεγάλη της αγάπη όμως αποτελούν και τα ζώα. Ποια συναισθήματα κυριαρχούν στη ζωή της έχοντας καθημερινά στο πλευρό της, δύο πανέμορφα σκυλιά;

“Η αγάπη μου για τα ζώα είναι ανεξάντλητη. Στην οικογένεια μας έχουμε δύο πανέμορφα σκυλιά που έχουν αλλάξει όχι μόνο την καθημερινότητα μας αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Έχουμε αλλάξει τη διατροφή μας τα τελευταία 5 χρόνια αποκλείοντας κάθε τι ζωικό από το τραπέζι μας, έχουμε έρθει πιο κοντά στη φύση, έχουμε ευαισθητοποιηθεί περισσότερο για το περιβάλλον. Τα ζώα έχουν να μας προσφέρουν μόνο αγάπη και γαλήνη, έχουν να μας διδάξουν πολλά αρκεί εμείς να τα “ακούσουμε”. Μακάρι όλοι μας να ζούσαμε πιο κοντά στη φύση και στα ζώα. Θα ήμασταν πιο ήρεμοι, πιο ενωμένοι και πιο αγαπημένοι.”

Ο ρόλος μιας γυναίκας μέσα στην οικογένεια είναι πάντα σύνθετος και αξιέπαινος. Πώς καταφέρνει η Γιάννα Ηλιάδου να τα συνδυάσει όλα;

“Πάντα συνηθίζω να λέω πως «όποιος κάνει κάτι που αγαπά βρίσκει χρόνο. Κι αν δεν έχει τον δημιουργεί!». Πρέπει όλοι μας να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε και οι δικοί μας άνθρωποι πρέπει να είναι κοντά μας, να μας στηρίζουν και να μας βοηθούν. Αυτό για μένα είναι βασική αρχή της οικογένειας αλλά και της φιλίας. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here