Τροπολογία από την ΓΓΑ που ενισχύει τα ερασιτεχνικά σωματεία!!!

Τροπολογία που ενισχύει ακόμα περισσότερο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και επιτρέπει στους Δήμους να επιχορηγούν έξοδα μετακίνησης στα ερασιτεχνικά σωματεία καταθέτει ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Αθλητική τροπολογία σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίζεται σήμερα (08/10).

Δικαίωμα επιχορήγησης των Δήμων για έξοδα μετακίνησης σωματείων και αποβολή από εγκαταστάσεις χωρίς εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Δύο διατάξεις που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συντελούν στην εξυγίανση του αθλητικού τοπίου, περιλαμβάνονται σε τροπολογία που πρότεινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο εισάγεται αύριο Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συνεπής στη φιλοσοφία και στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής τόσο για συνεχή στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού με άμεσα και έμμεσα μέτρα, ειδικά στην εποχή της πανδημίας, όσο και για νοικοκύρεμα του αθλητικού τοπίου με διαφάνεια, σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, ρυθμίζουν τα εξής:
* Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε αθλητικούς συλλόγους για την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην περιοχή τους και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων. Από τις διατάξεις εξαιρούνται οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Η παρούσα ισχύει έως τις 30/06/2021.
* Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Η ρύθμιση τίθεται σε ισχύ έξι (6) μήνες μετά από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι επιχορηγήσεις από τους Δήμους σε ερασιτεχνικά σωματεία για τα έξοδα μετακίνησής τους, έρχονται σε συνέχεια μιας δέσμης μέτρων που -ενδεικτικά- αφορά στο αφορολόγητο 20% στις δωρεές και χορηγίες από 01/01/2020, στην ένταξη όλης της αθλητικής οικογένειας στην ομπρέλα στήριξης ενάντια στον κορωνοϊό την περασμένη άνοιξη, στην έκτακτη χορήγηση 12 εκατ. ευρώ απευθείας στα σωματεία έπειτα από 12 χρόνια, η οποία θα υλοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες κλπ
Όσο για την υποχρέωση κατοχής της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να δικαιούται ένα σωματείο να κάνει χρήση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, αυτή εναρμονίζεται με την αντίστοιχη πρόβλεψη για τις εποπτευόμενες από ΓΓΑ αθλητικές εγκαταστάσεις, η οποία θεσπίστηκε με τον 4726/2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here