Ο Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ θα πραγματοποιήσει τo *Tournament Rοbotic Football M.G.S.P* !!!

Ο Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΛΌΓΩ COVID-19

θα πραγματοποιήσει τo *Tournament Rοbotic Football M.G.S.P* στους μικρούς ποδοσφαιριστές στο πλαίσιο του *7ου Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου 2020* Στις εγκαταστάσεις του τμήματος της *Rοbotic Football M.G.S PANSERRAIKOS*

Στις 15, 16 και 19 Οκτωβρίου το τμήμα αθλητικής ρομποτικής του Πανσερραικού,η ΠΡΑΞΙΣ ο οργανισμός INTESO, οργανώνει βιωματικό εργαστήρι με κατασκευές «αθλητική ρομποτική ποδοσφαίρου » , για νέες και νέους της τοπικής κοινωνίας και παιδιών προσφύγων.

Τα robo- kit, εξοπλισμός εκπαιδευτικού σύστημτος, αποτελούν χορηγία της ΘΕΡΜΗΣ- ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΣΗ ΣΕΡΡΩΝ.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι νέες και οι νέοι το περιβάλλον της αθλητικής ρομποτικής ποδοσφαίρου και να δημιουργήσουν αθλητές-ρομπότ βασισμένα στις ηθικές αρχές και αξίες της διαπολιτισμικότητας και της συνύπαρξης.

Αυτόν τον Οκτώβριο το FootballPeople επιστρέφει!

Από τις 8 έως τις 22 Οκτωβρίου η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης “Football People Weeks” θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες.

Ο διεθνής οργανισμός FARE πραγματοποιεί για μια ακόμη χρονιά, τη μεγαλύτερη εκστρατεία-πρωτοβουλία για κοινωνική αλλαγή και ποικιλομορφία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. O οργανισμός FARE καταπολεμά την ανισότητα στο ποδόσφαιρο και φέρνει την κοινωνική αλλαγή μέσω του αθλητισμού, το #FootballPeople είναι μια ευκαιρία να ενωθούμε ενάντια στον ρατσισμό, το σεξισμό, την ομοφοβία και για την ένταξη, την ποικιλομορφία και την αλλαγή».

Η εβδομάδα ποδοσφαίρου ενώνει τους υποστηρικτές, τους συλλόγους, τους παίκτες, τις μειονοτικές ομάδες και τις κοινότητες για να υπερασπιστούν την ισότητα και συμπερίληψη. Ο FARE επιβεβαιώνει ότι οι ακτιβιστές του #Football People είναι ενωμένοι στην αγάπη τους για το παιχνίδι και η πεποίθηση ότι το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία θετικών αλλαγών.

Η πόλη των Σερρών είναι ένα από τα σημεία όπου θα πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη εκστρατεία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε το νέο της σχέδιο δράσης κατά του ρατσισμού στο Βέλγιο με την υποστήριξη της FIFA. Το σχέδιο δράσης που παρουσιάστηκε στο Molenbeek, και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η Επιτροπή σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τις ανισότητες στην ευρωπαϊκή κοινωνία.
Η FIFA συνεργάζεται στενά με την Επιτροπή στο θέμα της καταπολέμησης των διακρίσεων και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον. Εκτός από τη διοργάνωση της διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η FIFA εκπροσωπήθηκε από τον πρώην επιθετικό του Βελγίου και τον θρύλο της FIFA Mbo Mpenza, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία του ρατσισμού στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης.

Ο Μπέντσα εξέφρασε την πίστη του στον αντίκτυπο του σχεδίου δράσης: «Όταν βλέπετε ότι εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με τη FIFA, δείχνει ότι ο αθλητισμός μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μαζί μπορούμε να κάνουμε υπέροχα πράγματα. ”

Η Ευρωπαϊκή Επίτροπος για την Ισότητα Helena Dalli ήταν ξεκάθαρη για τους στόχους του σχεδίου δράσης. «Κανείς δεν είναι γεννημένος ρατσιστής», είπε. «Πρέπει να δώσουμε έμφαση στον αθλητισμό και στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών. Πρέπει να συνεργαστούμε με τα σχολεία, ώστε τα παιδιά να μπορούν να «μάθουν» τα στερεότυπα που ακούνε από την κοινωνία και τους γύρω τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here