Λευτέρης Αυγενάκης…«Έχουμε προετοιμάσει πλαίσιο με άμεσα και έμμεσα μέτρα για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων»!!!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στην συνέντευξη Τύπου του για την επανεκκίνηση του Αθλητισμού έκανε ειδική αναφορά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ερασιτεχνικός Αθλητισμός:
* Βασικός πυλώνας κοινωνικής δραστηριότητας: παράγει αξίες, δημιουργεί ήθος και καλλιεργεί αθλητική παιδεία, ιδιαίτερα στη νέα γενιά.
* Απαραίτητο να στηριχθεί για να συνεχίσει να επιτελεί τον σπουδαίο ρόλο του.
* Έχουμε προετοιμάσει πλαίσιο με άμεσα και έμμεσα μέτρα για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.
* Συνδέεται άμεσα και με το Μητρώο Αθλητικών Φορέων που ανέφερα πριν.
* Οι διοικήσεις των Αθλητικών Κέντρων, που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε γενναίες οικονομικές διευκολύνσεις, για τη στήριξη των αθλητικών σωματείων.
* Ελπίζουμε να πράξουν το ίδιο και οι αντίστοιχες διοικήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ατομική Άθληση:
* Η κρίση της πανδημίας που βιώνουμε δημιούργησε ευκαιρίες. Καλλιεργήθηκε ακόμα περισσότερο η κουλτούρα της ατομικής άθλησης, της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και της στροφής σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο ζωής, με περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο.
* Συνεχίζουμε στην  κατεύθυνση της προαγωγής της υγείας μας και σας καλώ να αναζητήσουμε μορφές εναλλακτικού αθλητισμού.
Κλείνοντας,
* Η πλήρης άρση των περιοριστικών μέτρων και τη χρήση όλων και από όλους των χώρων άθλησης, δεν γίνεται να απαντηθεί σήμερα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία.
* Η κατάσταση θα εξετάζεται διαρκώς και οι αποφάσεις θα αναπροσαρμόζονται, πάντοτε βάσει των γνωμοδοτήσεων και των συμβουλών των ειδικών επιστημόνων.

* Υπενθυμίζω:
> Τηρούμε απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
> Δίνουμε έμφαση στην ατομική υγιεινή και την ατομική ευθύνη.
> Προστατεύουμε την κοινωνία και την αθλητική οικογένεια.
> Μένουμε ασφαλείς, αθλούμαστε υπεύθυνα.
> Για να κατακτήσουμε νέες κορυφές.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την επανεκκίνηση του Αθλητισμού ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here