UEFA… Δίνει 236,5 εκατ. Ευρώ για να βοηθήσει τις 55 ενώσεις-μέλη της λόγω κορωνοϊού!!!

Η UEFA απελευθερώνει 236,5 εκατ. Ευρώ για να υποστηρίξει τις ενώσεις μελών της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.
Το πρόγραμμα βοήθειας HatTrick της UEFA είναι ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα αλληλεγγύης και ανάπτυξης που έχει καταρτιστεί ποτέ από έναν αθλητικό οργανισμό. Ξεκίνησε το 2004 μετά το UEFA EURO που έλαβε χώρα στην Πορτογαλία. Με βάση την απλή ιδέα της επένδυσης ενός μεγάλου μέρους των εσόδων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην ανάπτυξη ποδοσφαίρου με τρεις (εξ ου και το όνομά του) διαφορετικούς τρόπους: επενδύσεις, εκπαίδευση και ανταλλαγή γνώσεων. Μέχρι το 2024, το πρόγραμμα HatTrick θα έχει διαθέσει αξιοσημείωτα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ στις ενώσεις-μέλη του.

Η UEFA έχει αποδεσμεύσει 236,5 εκατ. Ευρώ για να βοηθήσει τις 55 ενώσεις-μέλη της να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του COVID-19 στις αντίστοιχες χώρες τους.
Αυτή η χρηματοδότηση από το HatTrick διανέμεται συνήθως στις εθνικές ενώσεις για την κάλυψη του λειτουργικού κόστους και για την ανάπτυξη συγκεκριμένων και στοχευμένων τομέων του εγχώριου ποδοσφαίρου. Ωστόσο, η UEFA αποφάσισε να επιτρέψει σε κάθε ένωση να ορίσει τις δικές του προτεραιότητες υπό το φως του αρνητικού αντίκτυπου του κοροναϊού στο ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η ΕΠΟ θα λάβει το ποσό των 4,3 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «HatTrick».

Ανακοινώνοντας τη χρηματοδότηση, ο πρόεδρος της UEFA Aleksander Čeferin είπε:

“Το άθλημά μας αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση που προκλήθηκε από την κρίση COVID-19. Η UEFA θέλει να βοηθήσει τα μέλη της να ανταποκριθούν με τρόπους που είναι κατάλληλοι για τις συγκεκριμένες περιστάσεις τους. Ως αποτέλεσμα, έχουμε συμφωνήσει ότι έως και 4,3 εκατομμύρια ευρώ ανά ένωση , πληρώνεται για το υπόλοιπο αυτής της σεζόν και την επόμενη, καθώς και μέρος της χρηματοδότησης της επένδυσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως τα μέλη μας θεωρούν κατάλληλα για την ανοικοδόμηση της ποδοσφαιρικής κοινότητας.
Πιστεύω ότι αυτή είναι μια υπεύθυνη απόφαση για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και είμαι περήφανος για την ενότητα που δείχνει το ποδόσφαιρο σε όλη αυτήν την κρίση. Χωρίς αμφιβολία, το ποδόσφαιρο θα είναι στο επίκεντρο της ζωής που θα επιστρέψει στο φυσιολογικό. Όταν έρθει αυτή η ώρα , το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι έτοιμο να απαντήσει σε αυτήν την κλήση.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here