Ψηφίστηκε η αναδιάρθρωση… με την Γ’ Εθνική να χάνει έδαφος!!!

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε το απόγευμα της Δευτέρας (13/5) την τροπολογία που προβλέπει την θέσπιση τριών επαγγελματικών κατηγοριών και πλέον αναμένεται να ολοκληρωθούν και όλες οι άλλες κινήσεις από την ΕΠΟ.
O Γιώργος Βασιλειάδης ξεκαθάρισε πως η Πολιτεία δεν μπορεί να ορίσει με νόμο τον αριθμό των ομάδων, αλλά απλά να ορίσει το πλαίσιο της λειτουργίας τους και να δημιουργήσει τους φορείς που θα τους διαχειριστούν. Παράλληλα τόνισε πως δεν είναι δική του ευθύνη αν αυξηθούν οι ομάδες στην Super League 2, ή σε όποια άλλη κατηγορία και αυτό είναι κάτι που αφορά την ΕΠΟ.
Super League 1 (με 14 ομάδες)
Super League 2 (με 12 ή 14 ομάδες)
Football League (με 14 ομάδες)
Super League 2 και Football League θα διοργανώνονται από την σημερινή Football League που θα αναλάβει και την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών.
Η Γ’ Εθνική έχασε έδαφος, στην ουσία υποβιβάστηκε κατά μια κατηγορία και ο καταρτισμός των ομίλων και των ομάδων είναι στα χέρια της ΕΠΟ.
Από το Νομό Σερρών τρεις ομάδες (Πανσερραϊκός, Απόλλων Παραλιμνίου και Δόξα Κάτω Καμήλας) θα πρωταγωνιστήσουν στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Ο Πανσερραϊκός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην τέταρτη κατηγορία της χώρας.
Αυτό που απομένει πλέον είναι να καθοριστεί ο τρόπος διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here