Τι ισχύει με τους υποβιβασμούς στην Α’ κατηγορία και τους προβιβασμούς από την Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Σερρών!!!

Τι ισχύει με τους υποβιβασμούς στην Α’ κατηγορία και τους προβιβασμούς από την Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Σερρών.

Β. ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ Α΄- ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΑΠΟ β΄

α) Αν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα από τη Γ’ Εθνική και δεν ανέλθει σε αυτή ο πρωταθλητής της Α΄, τότε  υποβιβάζονται  έξι (6) ομάδες από την Α’  στην Β’  Κατηγορία, και ανέρχονται από την Β’  Κατηγορία οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η και 2η θέση καθενός εκ των δύο ομίλων, σύνολο τέσσερις (4).

β) Αν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα από τη Γ’ Εθνική και ανέλθει σε αυτή ο πρωταθλητής της Α΄, τότε υποβιβάζονται έξι  (6) ομάδες από την Α’ στην Β’  Κατηγορία, εκτός και ανέρχονται από την Β’  Κατηγορία οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η και 2η θέση καθενός εκ των δύο ομίλων, σύνολο τέσσερις(4)  και η 5η στην ενιαία βαθμολογική κατάταξη 

γ) Αν υποβιβασθεί μία ομάδα από τη Γ’ Εθνική και ανέλθει σε αυτή ο πρωταθλητής της Α΄, τότε υποβιβάζονται έξι (6) ομάδες από την Α’ στην Β’  Κατηγορία, και ανέρχονται από την Β’  Κατηγορία οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η και 2η θέση καθενός εκ των δύο ομίλων, σύνολο τέσσερις (4).

Δ) Αν υποβιβασθεί μία ομάδα από τη Γ’ Εθνική και δεν ανέλθει σε αυτή ο πρωταθλητής της Α΄, τότε υποβιβάζονται επτά (7 ) ομάδες από την Α’ στην Β’  Κατηγορία, και ανέρχονται από την Β’  Κατηγορία οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η και 2η θέση καθενός εκ των δύο ομίλων, σύνολο τέσσερις (4).

Σε κάθε περίπτωση, η Ε.Π.Σ. Σερρών διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέπει την άνοδο περισσότερων ομάδων, σε περίπτωση που κάποιες αποσυρθούν ή αποποιηθούν το δικαίωμα συμμετοχής στην ανώτερη κατηγορία, για την συμπλήρωση του αριθμού των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας, με σκοπό να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου 2023-24, με δημιουργία δύο ομίλων, με χιλιομετρικά κυρίως κριτήρια. Ο αριθμός των ομάδων του πρωταθλήματος, αφού ληφθούν υπόψη όλα τα παραπάνω, μπορεί να αυξηθεί με απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης, για λόγους άρτιας διεξαγωγής του.

Το πρωτάθλημα αυτό πρέπει να διεξαχθεί σε σύστημα δύο γύρων, με αγώνες κατάταξης (μπαράζ). Από αυτό στη συνέχεια θα υποβιβαστούν έξι(6) ομάδες, με τους όρους της προκήρυξης του πρωταθλήματος αυτού.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο το πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας θα διεξαχθεί με 18 ομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here