Όσα πρέπει να ξέρετε για τα play off των ομάδων της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Σερρών!!!

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η  θέση των δύο ομίλων της Β΄ Κατηγορίας, ανέρχονται απευθείας στην Α’  Κατηγορία της επόμενης περιόδου.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων του ιδίου ομίλου για την θέση ανάδειξης Πρωταθλητή, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.

Α ΦΑΣΗ PLAYOFF

Οι ομάδες που κατέλαβαν την 2η και  3η  θέση σε κάθε όμιλο θα δώσουν δύο (2) αγώνες  αντίστοιχα με τις ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 4η και 5η σε κάθε όμιλο αρχίζοντας τον πρώτο αγώνα με έδρα την ομάδα που κατέλαβε την χαμηλότερη   θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Προκρίνεται για την επόμενη φάση η ομάδα που θα συγκεντρώσει στην περίπτωση αυτή περισσότερους βαθμούς και στους δύο αγώνες. Αν οι ομάδες έχουν ίσους βαθμούς και ίσα τέρματα τότε θα δοθεί τρίτος αγώνες στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.   και εφόσον υπάρχει ισόπαλο αποτέλεσμα θα δοθεί  ημίωρος παράταση και εάν χρειασθεί πέναλτι.

Έτσι θα έχουμε Α΄ΦΑΣΗ, όπου Α είναι οι ομάδες του 1ου Ομίλου και Β΄ οι ομάδες του 2ου Ομίλου

 Α2 – Α5 =Α1 ο νικητής                                                       Β2- Β5 =Β1 ο νικητής

 Α3 – Α4 =Α2 ο νικητής                                                       Β3 –Β4= Β2 ο νικητής

 

Β΄ ΦΑΣΗ PLAYOFF

Συμμετέχουν οι δύο (2) ομάδες που προκρίθηκαν από την προηγούμενη Φάση (Α1, Α2,Β1, Β2) θα δοθούν 2 αγώνες. Αν οι ομάδες έχουν ίσους βαθμούς και ίσα τέρματα τότε θα δοθεί τρίτος αγώνες Στην  έδρα του Α1 και Β1 και εφόσον υπάρχει ισόπαλο αποτέλεσμα θα δοθεί  ημίωρος παράταση και εάν χρειασθεί πέναλτι.

Στη φάση αυτή όμως, ανεξάρτητα τη θέση που κατέλαβαν στην κανονική περίοδο, υποχρεωτικά θα αγωνισθούν, αποκτώντας πλέον πλεονέκτημα έδρας ο Α1 και ο Β1, ως εξής:

Α1-Α2

Β1-Β2

Οι νικητές των ζευγαριών ανέρχονται στην Α΄ Κατηγορία.

Στη συνέχεια γίνεται η οριστική κατάταξη των ομάδων και στους δύο  (2) ομίλους από την Πέμπτη (5η) μέχρι την εικοστή όγδοη  (28η) θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here