4ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών «Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στη Φυσική Αγωγή & τον Αθλητισμό» 2023!!!

To 4ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών – 4th International Conference of Sports Sciences (ICSS 2023), ένα κορυφαίο διεθνές επιστημονικό συνέδριο έρευνας και τεχνολογίας με έμφαση στον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή.

Διοργανώνεται από τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Α.Π.Θ., το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και το ΤΕΦΑΑ Σερρών. Φιλοξενείται για τέταρτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από 2 έως 4 Μαρτίου 2023.

Απευθύνεται σε φοιτητές, σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε προπονητές όλων των ειδικοτήτων, σε ιατρούς, σε διαιτολόγους, σε φυσικοθεραπευτές, καθώς και σε άλλους επιστήμονες που ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό και την άσκηση.
Η καινοτομία αυτού του συνεδρίου είναι η διεπιστημονική προσέγγιση των θεμάτων στη Φυσική Αγωγή και στον Αθλητισμό στη σύγχρονη έρευνα και εκπαίδευση αφού διαφοροποιείται από τη μέχρι σήμερα παραδοσιακή προσέγγιση διάκρισης των γνωστικών αντικειμένων. Η επιστημολογική αντίληψη για επίλυση των επιστημονικών θεμάτων από αυτόνομες επιστήμες με διακριτά πεδία προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα σύνθετα προβλήματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς και να αναδείξει τις αιτιώδεις σχέσεις που τη διέπουν σήμερα αποδεικνύεται ανεπαρκής. Η διεπιστημονική προσέγγιση βασίζεται στην αντίληψη της σύνθεσης και συμπληρωματικότητας των επιστημών προκειμένου να επιλυθούν τα σύνθετα ζητήματα της ανθρώπινης απόδοσης αφού στηρίζονται σε αλληλεξαρτώμενα συστήματα αυξανόμενης πολυπλοκότητας. Άρα η πολυδιάστατη προσέγγιση που υιοθετείται στο συνέδριο αυτό θεωρείται η πιο αποτελεσματική.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες της Φυσικής Αγωγής, παιδαγωγούς, προπονητές, ψυχολόγους, ιατρούς, διαιτολόγους, φυσικοθεραπευτές, τεχνολόγους, διοικούντες του αθλητισμού του τουρισμού και της αναψυχής, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται ή ασχολούνται με τον αθλητισμό, την άσκηση, την εκπαίδευση και τα αποτελέσματά τους στην υγεία και την ποιότητα ζωής.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου, θα παρευρεθούν διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου που θα καλύψουν διεπιστημονικά τα σύγχρονα θέματα του συνεδρίου. Θα διοργανωθούν διεπιστημονικά debates, σεμινάρια και επιστημονικές ανακοινώσεις. Θα παρουσιαστούν τα χρηματοδοτούμενα επιστημονικά προγράμματα και οι διδακτορικές και μεταδιδακτορικές διατριβές που στηρίζουν τα μέλη των συνεργαζόμενων Τμημάτων. Για την καλύτερη σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας των αποφοίτων μας θα διοργανωθούν ενότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Τέλος, με στόχο την εξωστρέφεια και τη σύνδεση των μελών του πανεπιστημίου μας με την κοινωνία θα καλεστούν εκπρόσωποι του ευρύτερου κοινωνικού ιστού και της τοπικής αυτοδιοίκησης για να παρουσιάσουν και να αναλύσουν τα σύνθετα κοινωνικά θέματά τους και το ρόλο της άσκησης προς όφελος της κοινωνίας.

Είναι μια πρωτοβουλία των μελών της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που ανήκουν τα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΣΕΦΑΑ/ΑΠΘ www.pess.auth.gr για περισσότερες πληροφορίες και ειδικότερα την ιστοσελίδα του Συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://icss2023.phed.auth.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here