Διευκρινιστικές οδηγίες από τη ΓΓΑ για το υγειονομικό πρωτόκολλο προπονήσεων και αγώνων!!!

Παρακαλούμε να μελετηθούν προσεκτικά τα παρακάτω και να τηρηθεί ευλαβικά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Τονίζεται ότι από τον υφιστάμενο προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για covid-19 (PCR, rapid, selftest), για αγώνες ή προπονήσεις ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Επισημαίνονται τα παρακάτω:

1. Για τη χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών) για προπονήσεις και αγώνες σε ομαδικά αθλήματα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η διενέργεια εβδομαδιαίου self test που προσκομίζεται στην εγκατάσταση, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

2. Επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, σε προπονήσεις και αγώνες, με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– παρουσία ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. εντός των αποδυτηρίων

– χρήση του 50% της δυναμικότητας των ντουζ

– αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων Δημόσιας Υγείας

– Συστήνεται λόγω των περιορισμών χωρητικότητας η διάρκεια προπόνησης να μην ξεπερνάει τα 75 λεπτά και να υπάρχουν 15 λεπτά μεταξύ των προγραμματισμένων προπονήσεων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ.

3. Η μέγιστη χωρητικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων:

Γήπεδα 11Χ11: 60 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας).

Γήπεδο 7Χ7: 36 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας).

Γήπεδο 5Χ5: 24 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας).

4. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΕΑΤΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες, σε ανοικτές εγκαταστάσεις, ΧΩΡΙΣ ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, με πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές. ΤΟ ΩΣ ΑΝΩ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ και ως 5% ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΥ ΘΕΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΩΣ 17 ΕΤΩΝ.

Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως 17 ετών προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών.

Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

5. Πρόγραμμα ελέγχου ποδοσφαιριστών/τριών για covid-19:

(το ποδόσφαιρο είναι μεσαίας επικινδυνότητας άθλημα)

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ:

– Αθλητές έως και 17 ετών: self test ανά εβδομάδα, παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας.

– Αθλητές 18 ετών και άνω: rapid test ανά 2 εβδομάδες.

ΑΓΩΝΕΣ:

– Αθλητές ως και 17 ετών: PCR ή rapid test 48h ή self test παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας την ημέρα του αγώνα

– Αθλητές 18 ετών και άνω: PCR ή rapid test 48h

* ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

6. Τα σωματεία θα πρέπει:

α. να ορίζουν ένα υπεύθυνο covid-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην αντίστοιχη ομοσπονδία, με τα στοιχεία επικοινωνίας του.

β. να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στην αθλητική εγκατάσταση με τα ωράρια προπόνησης.

γ. να προσκομίζουν μία φορά την εβδομάδα στην αθλητική εγκατάσταση τα αποτελέσματα των τεστ covid-19 για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.

δ. να αποστέλλουν στην αντίστοιχη Ομοσπονδία σε εβδομαδιαία βάση, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ covid-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων με τη μορφή:
————————————————————————————————————————-
Ημερομηνία:

Όνομα σωματείου:

Υπεύθυνος covid:

Άθλημα:

Κατηγορίες:

Αριθμός rapid test/PCR τεστ εβδομάδας:

Αριθμός self tet (αθλητές έως 17 ετών):

Αριθμός κρουσμάτων εβδομάδας:

————————————————————————————————————————

7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Επιτρέπεται η λειτουργία ακαδημιών για όλες τις ηλικίες παιδιών σε γκρουπ έως 10 παιδιών. Επιτρέπεται το ομαδικό παιχνίδι σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι οδηγίες λειτουργίας των ακαδημιών είναι αναρτημένες στη σελίδα: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

8. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ CAMP

Επιτρέπεται η λειτουργία καλοκαιρινών αθλητικών camp. Οι οδηγίες λειτουργίας των αθλητικών camp είναι αναρτημένες στη σελίδα: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

9. Τα PCR ή rapid tests ισχύουν για έως και 48 ώρες, κατόπιν, προκειμένου για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου copvid 19 να επαναληφθεί.

Τα self tests για αγώνες ισχύουν για έως 24 ώρες. Κατόπιν για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid 19 να επαναληφθεί.

Θετικό αποτέλεσμα στο self test πρέπει να επιβεβαιώνεται από αντίστοιχο εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid) και έως ότου γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα του εργαστηριακού έλεγχου ο αθλητής δεν συμμετέχει σε αγώνες ή προπονήσεις.

Σε περίπτωση κρούσματος τα σωματεία θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ενημερώνουν την αθλητική εγκατάσταση και τη Γ.Γ.Α. στη διεύθυνση: covid19@gga.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here