Το ντέρμπι κορυφής Πανσερραϊκού – Καβάλας ήταν κρίσιμο για τη μάχη της κορυφής!!!

Ο δεύτερος γύρος του Βορείου Ομίλου της Football League ξεκίνησε με αναβολές και αυτός, όπως τελείωσε ο πρώτος, με την Καβάλα και την Τρίγλια να είναι οι μεγάλες κερδισμένες της 10ης αγωνιστικής.

Το ντέρμπι κορυφής Πανσερραϊκού – Καβάλας ήταν κρίσιμο για τη μάχη της κορυφής. Με την υπόθεση ότι ο Πανσερραϊκός θα νικούσε το παιχνίδι λιγότερο που έχει, ουσιαστικά οι δύο ομάδες ήταν μαζί.
Ωστόσο η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη γρήγορα κατάφερε να νικήσει την άτρωτη από το παιχνίδι του πρώτου γύρου άμυνα του Πανσερραϊκού και ο Ζαχαρίας Καβουσάκης δέχτηκε γκολ, μετά από οκτώ αγώνες και 688 αγωνιστικά λεπτά, σχεδόν εντεκάμισι ώρες.
Μάλιστα ο δράστης Αριστείδης Κόκκορης πέτυχε σύντομα και δεύτερο γκολ για να δώσει μεγάλο προβάδισμα και τελικά να οδηγήσει την Καβάλα στη νίκη με 3-1, πρώτη που πετυχαίνει μετά από 50 χρόνια στις Σέρρες σε αγώνα πρωταθλήματος!
Μάλιστα η Καβάλα ωφελήθηκε και από την απώλεια της Βέροιας. Η ομάδα της Ημαθίας, μετά την εντός έδρας απώλεια από την Τρίγλια, δεν κατάφερε να νικήσει στην Κοζάνη και έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΠ. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έδειξε επιθετικές αδυναμίες απέναντι στην ομάδα που έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ και τώρα είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από την Καβάλα.
Ωστόσο πολύ σημαντικές ήταν και οι νίκες της Τρίγλιας και του Αλμωπού στη μάχη της αποφυγής των δύο τελευταίων θέσεων, με αποτέλεσμα ο χαμένος της ημέρας να είναι ο Απόλλων Πόντου, αν και δεν αγωνίστηκε.
Στη Χαλκιδική η ομάδα που δεν έχει χάσει από τους τρεις πρωτοπόρους, η Τρίγλια, ήταν αποτελεσματική και πήρε τη… ρεβάνς της ήττας στο πρώτο παιχνίδι, με 2-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου. Η Τρίγλια σκόραρε μετά από τέσσερα παιχνίδια χωρίς γκολ, ενώ τώρα συμπλήρωσε τέσσερα χωρίς να έχει δεχτεί. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει πλέον νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, ενώ είχε τέσσερις στα πέντε πρώτα, και έχει χάσει πλέον κάθε επαφή με τις πρώτες θέσεις.
Στην Αριδαία απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Δήμος Χαντζάρας. Ο 24χρονος επιθετικός, που πριν από 50 μέρες έφυγε από τον Πιερικό και εντάχθηκε στον Αλμωπό, πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε άλλο ένα στη νίκη ανάσα της ομάδας της Αριδαίας. Ο Πιερικός, όπως και ο Ολυμπιακός Βόλου, δεν έχει πλέον άμεση επαφή με τις πρώτες θέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here