Διευκρινίσεις από τη ΓΓΑ σχετικά με ερωτήματα σωματείων για τις Αιτήσεις του 2021 στο Μητρώο!!!

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η Γ.Γ.Α σχετικά με θέματα που απασχολούν τα σωματεία όσον αφορά την συμπλήρωση της αίτησης στο Ηλεκτρονικό Μητρώο για το 2021. Θυμίζουμε πως ΟΛΑ τα σωματεία θα πρέπει να υποβάλλουν δικαιολογητικά, είτε είχαν καταθέσει αίτηση και εντάχθηκαν στο μητρώο και θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, είτε κατέθεσαν αίτηση εντός του 2021 όποτε θα πρέπει να την θεωρούν ως μη γενόμενη και να συμπληρώσουν τα επιπλέον απαιτούμενα στοιχεία, είτε θα καταθέσουν για πρώτη φορά.

Αναλυτικά οι διευκρινίσεις:

ΕΡ.1 Τι είναι το ΚΑΔ;
ΑΠ: Είναι ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας που είναι δηλωμένος στην Δ.Ο.Υ. (βρίσκεται στο taxis στην Προσωποποιημένη πληροφόρηση).

ΕΡ.2 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ 2021 ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 22/11/2019;
ΑΠ. Απαιτείται έγγραφο διορισμού και ισχύει για όλα τα σωματεία.

ΕΡ.3 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2021 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΙ ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ?
ΑΠ. Ο διορισμός δικαστικού αντιπροσώπου και η κατάθεση αυτού ως δικαιολογητικό «συνοδεύει», συνδέεται με την εκλογική γενική συνέλευση. Αν έχουν γίνει εκλογές π.χ. το 2020 θα πρέπει να υποβάλλεται και ο διορισμός. Αν έχουν γίνει το 2018 δεν απαιτείται.

ΕΡ.4 Το αθλητικό σωματείο μας έκανε εκλογές στις αρχές του 2020, μη γνωρίζοντας ότι είναι απαραίτητη η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση εφόσον δεν υπάρχει το απαραίτητο έγγραφο προς προσκόμιση?
 ΑΠ. Όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην ΥΑ είναι απαραίτητο να υποβληθούν προκειμένου το σωματείο να εγγραφεί στο μητρώο.

ΕΡ.5 ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 22/11/19
ΑΠ. Υποχρεωτικά Βεβαίωση Διορισμού Δικαστικού από το Δικηγορικό Σύλλογο

ΕΡ.6 Η θητεία του Δ.Σ. του συλλόγου μας έληξε στις 17 Φεβρουαρίου 2021. με την παράταση που δόθηκε λόγω καραντίνας λήγει στις 30/4/2021.  Επειδή είναι δύσκολο να γίνει γενική συνέλευση και εκλογές λόγω συνεχιζόμενης καραντίνας μπορεί να κάνει αίτηση το απερχόμενο Δ.Σ. ;
ΑΠ. Η θητεία των ΔΣ έχει παραταθεί μέχρι τις 30-6-2021. Συνεπώς μέχρι τότε το σημερινό ΔΣ μπορεί να υποβάλλει αίτηση για το 2021.

ΕΡ.7 Τις βεβαιώσεις ότι τηρούμε βιβλία τις πήραμε πέρσι τον Μάιο, αν είναι να στείλω Ιούνιο την αίτηση πρέπει να πάω πάλι στην περιφέρεια να πάρω χαρτί ότι είναι βεβαιωμένα τα βιβλία?
ΑΠ. Η βεβαίωση από την περιφέρεια για τη θεώρηση βιβλίων είναι 12μηνης διάρκειας από την ημέρα έναρξης της επεξεργασίας της αίτησης 2021, και εφόσον ξεκινήσετε να επεξεργάζεστε την αίτηση πριν του 12 μηνου δε χρειάζεται να υποβάλλετε νέα βεβαίωση αρκεί η περσινή.

ΕΡ.8 ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ-ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2020,2021 ΠΟΥ ΑΥΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ – ΙΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΤΙ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ;
ΑΠ. Είναι υποχρεωτικό πεδίο και θα πρέπει να τα έχετε υποβάλλετε νωρίτερα στην περιφέρεια.

ΕΡ.9 ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ;
ΑΠ. Η βεβαίωση θα πρέπει να είναι το πολύ 3 μήνες πριν από την ημέρα έναρξης της επεξεργασίας της αίτησης 2021.

ΕΡ.10 ΕΙΔΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ – ΠΑΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΑΠ. Νέα Υπουργική Απόφαση: Υ.Α. ΦΕΚ Β’ (1670/23-04-2021) Καθορισμός απαραίτητων δικαιολογητικών για τη χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης σε σωματείο, για άθλημα που καλλιεργεί (pdf). Για τα Παλιά Σωματεία ισχύει η Περίπτωση Β.1

ΕΡ.11 ΤΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΟ TAXISNET ΓΙΑ ΤΟ 2021. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 01/09/20 ΕΩΣ 31/05/21 ΕΠΑΡΚΕΙ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2021 ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ 01/09/20;
 ΑΠ. Ναι, επαρκεί. Ο νόμος αναφέρεται για δυνατότητα πλήρους, μερικής ή περιοδικής απασχόλησης.

ΕΡ.12 Στις προσλήψεις προπονητών πρέπει να αναρτηθούν οι νέες συμβάσεις που αφορούν τα έτη 2020-2021;
ΑΠ. Ναι. Αν η σύμβαση είναι Αορίστου Χρόνου ανεβάζετε αυτήν διαφορετικά η σύμβαση θα πρέπει να καλύπτει ένα μέρος της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 δηλαδή από 09/2020 έως και 09/2021.

ΕΡ.13 Στον αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης απολογισμού προϋπολογισμού ποιον αριθμό θέλετε το πρωτόκολλο της περιφέρειας ή της ομάδας;
ΑΠ. Τον Αριθμό Πρωτοκόλλου της Περιφέρειας.

ΕΡ.14 ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ

1) ΠΡΑΚΤΙΚΟ Γ.Σ. ΕΚΛΟΓΩΝ;
ΑΠ. Η απόφαση προσωρινής δίοικησης πρωτοδικείου

2) ΠΡΑΚΤΙΚΟ Δ.Σ.ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ;
ΑΠ. Το πρακτικό συγκρότησης του Δ.Σ. 

3) ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
ΑΠ. Ότι αναφέρει η απόφαση του Πρωτοδικείου.

ΕΡ.15 Όταν το Ιδρυτικό Καταστατικό δε δύναται να βρεθεί τι βάζω στο αντίστοιχο πεδίο;
ΑΠ. Στο πεδίο του Ιδρυτικού Καταστατικού θα πρέπει να ανεβάσετε τη βεβαίωση του πρωτοδικείου ότι δεν υπάρχει το ιδρυτικό καταστατικό.

ΕΡ.16 ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 22/11/19 ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΧΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΠΕΙ;
ΑΠ. Όχι δεν είναι υποχρεωτικό. Υπάρχει κατάλληλη υποσημείωση στο πεδίο, που το αναφέρει.

ΕΡ.17 ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ 2021;
ΑΠ. Από τη στιγμή που τα Σωματεία πατήσουν νέα αίτηση για το 2021 (τα Σωματεία που είχαν υποβάλει αίτηση για το 2020 θα γίνει και μεταφορά των παλιών στοιχείων στην νέα Αίτηση 2021).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here