Η ακτινογραφία της 9ης αγωνιστικής μετ’ εμποδίων ο Βορράς της Football League!!!

Παίζοντας στην έδρα τους με ομάδες που είναι στο κάτω μισό της βαθμολογία, οι τρεις συγκάτοικοι στην κορυφή του Βορείου ομίλου της Football League, να κλείσουν το γύρο με την ίδια συγκομιδή. Το πρώτο μισό του ομίλου συμπληρώνεται με αρκετά συμπεράσματα, αλλά και πολλές εκκρεμότητες.

Καβάλα – Αλμωπός Αριδαίας

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στο ίδιο πρωτάθλημα γα πρώτη φορά από το 2016-17, όταν έπαιξαν στην ερασιτεχνική Γ Εθνική. Στο τελευταίο ματς στην Καβάλα στις 23 Απριλίου 2017 η Καβάλα είχε νικήσει με 1-0 (13′ σουτ Παναγιωτόπουλος). Λίγους μήνες νωρίτερα, πάλι στην Καβάλα, είχαν παίξει για το Κύπελλο Γ’ Εθνικής και ο Αλμωπός είχε προκριθεί στα πέναλτι.

Σε εκείνα τα παιχνίδια στον πάγκο του Αλμωπού ήταν ο Γιώργος Τυριακίδης, που παραμένει και σήμερα. Ένας από τους μακροβιότερους προπονητές, αφού είναι στην ομάδα από ο καλοκαίρι του 2015.

Η Καβάλα έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία στην έδρα της, ενώ ο Αλμωπός τρεις ήττες και μια ισοπαλία εκτός.

Βέροια – Τρίγλια

Το απόλυτο στην έδρα της θα επιχειρήσει να συνεχίσει η Βέροια, αφού έχει ως τώρα τέσσερις νίκες. Υποδέχεται την ομάδα που ειδικεύεται στις ισοπαλίες, την Τρίγλια.

Παίζουν το πέμπτο παιχνίδι στην ιστορία τους. Όπως και στα τέσσερα προηγούμενα, έτσι και τώρα σε ένα από τους δύο πάγκους είναι ο Κώστας Γεωργιάδης. Σε τρία ήταν στον πάγκο της σημερινής του ομάδας, της Τρίγλιας και σε ένα, το τελευταίο, στον πάγκο της Βέροιας.

Η Βέροια έχει δύο νίκες, ενώ δύο ακόμα παιχνίδια τους έληξαν ισόπαλα.

Πιερικός – Ολυμπιακός Βόλου

Με μεγάλη παράδοση σε αγώνες τους, που ξεκινάει πριν από 49 χρόνια, Πιερικός και Ολυμπιακός Βόλου θα προσφέρουν μια ακόμα μάχη.  Έχουν μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε τρεις διαδοχικές ήττες και από την κορυφή έπεσε πέμπτος, ενώ ο Πιερικός είναι ένα βαθμό από πάνω του, έχοντας καλή συγκομιδή με τις ομάδες που είναι στο κάτω μισό της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια μια συντριπτική παράδοση με δέκα διαδοχικές νίκες επί του Πιερικού και 14 παιχνίδια μεταξύ τους χωρίς ήττα. Ο Πιερικός πήρε για τελευταία φορά βαθμό στις 19 Ιανουαρίου 2009, για την Β’ Εθνική Ολυμπιακός Βόλου – Πιερικός 1-1 (69′ πέναλτι Ιράλα – 10′ σουτ Τσιγιάννης), ενώ έχει να νικήσει από τις 13 Μαΐου 1998, Πιερικός – Ολυμπιακός Βόλου 2-0 (8′ κεφαλιά Παπαβασιλείου, 17′ σουτ Ρατζέλοβιτς). Πριν από 23 χρόνια δηλαδή σε ένα αγώνα που με τον Πιερικό έπαιζε ο σημερινός προπονητής του Νίκος Θεοδοσιάδης, ενώ άνοιξε το σκορ ο προηγούμενος προπονητής του Θανάσης Παπαβασιλείου.

Απόλλων Πόντου – ΑΕ Ποντίων

Οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν κάνει νίκη στην κατηγορία βρίσκονται αντιμέτωπες σε ένα αγώνα επιβίωσης. Ο Απόλλων Πόντου και η ΑΕ Ποντίων ΠΕ Κοζάνης έχουν από δύο μόλις βαθμούς σε οκτώ παιχνίδια. Μόνο αυτή που θα νικήσει στην πρώτη συνάντηση στην ιστορία τους, θα μπορεί να ελπίζει ότι μπορεί να ξεκολλήσει από τις δύο τελευταίες θέσεις.

Πανσερραϊκός – Θεσπρωτός

Ο αγώνας αναβάλλεται λόγω covid.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here