UEFA D – Σχολή Διοικητικών στελεχών και προπονητών!!!

Η Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης της ΕΠΟ, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος grassroots – Play –Enjoy – Learn, διεξάγει τη σχολή διοικητικών στελεχών UEFA D για Grassroots Leaders σε συνεργασία με τις ΕΠΣ ανά την επικράτεια. Το πρόγραμμα της σχολής παρουσιάζεται και σε φοιτητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με βάση τις κατευθύνσεις της UEFA.

Στο πλαίσιο αυτό, η σχολή UEFA D ξεκίνησε στις 17.2.2021 για τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με τη συμμετοχή πάνω από 45 φοιτητών και φοιτητριών. Η σχολή θα διεξαχθεί σε 2 διήμερα (17-18 και 24-25.2.2021) μέσα από διαδικασία online λόγω των συνθηκών που επικρατούν και των προληπτικών μέτρων της Ελληνικής Κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία.

Είναι σημαντικό να τονιστεί η αγαστή συνεργασία με το ΕΑΠ, όπως επίσης και με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία (UEFA) για τη δημιουργία και πραγματοποίηση της σχολής UEFA D, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης διοικητικών στελεχών και προπονητών grassroots.

Ο Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ κ.Παπαχρήστος έκανε την ακόλουθη δήλωση για το παραπάνω: «Η ΕΠΟ αποδέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση το αίτημα των φοιτητών του Μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών του ΕΑΠ για παρουσίαση της Σχολής UEFA D. Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι η συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για την υλοποίηση προγραμμάτων που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου».

Αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα, η σχολή UEFA D έχει διεξαχθεί σε 35 ΕΠΣ με τη συμμετοχή πάνω από 2000 διοικητικών στελεχών και προπονητών Grassroots. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2020-2021) έχει διεξαχθεί στις ΕΠΣ Κορίνθου, Αχαΐας, Πιερίας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής.

Μέχρι τέλος της περιόδου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η σχολή και σε άλλες ΕΠΣ είτε μέσα από Online διαδικασία, είτε με φυσική παρουσία, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here