Είναι τόσο επικίνδυνη η μπάλα της Football League; !!!

Η διοργανώτρια αρχή του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Super League 2 & Football League, αναζητεί απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα πεντακοσίων και πλέον οικογενειών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, προπονητών, γυμναστών, φυσικοθεραπευτών που εργάζονται στις είκοσι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League.

Αναλυτικά:

Εμπαιγμός; Αδιαφορία; Έλλειψη γνώσης; Εδώ και πολλές εβδομάδες η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 & Β’ Εθνικής κατηγορίας Super League 2 – Football League, αναζητεί απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα πεντακοσίων και πλέον οικογενειών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, προπονητών, γυμναστών, φυσικοθεραπευτών που εργάζονται στις είκοσι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League.

Γιατί πλέον γίνεται ξεκάθαρο σε όλους μας ότι η – για πολλοστή φορά – μη χορήγηση άδειας ούτε καν για την έναρξη ομαδικών προπονήσεων στις ΠΑΕ μέλη της κατηγορίας, δεν στηρίζεται σε επιστημονικά κριτήρια. Δεν το ισχυριζόμαστε εμείς. Το πληροφορηθήκαμε εμμέσως πλην σαφώς με τις χθεσινές αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, αλλά και τις εξηγήσεις που δόθηκαν για τη διαχείριση του αθλητισμού στο σύνολο του.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας πληροφορηθήκαμε ότι η μπάλα αποτελεί κύριο φορέα μετάδοσης του κορονοϊού, και αναρωτιόμαστε μόνο η μπάλα της Football League είναι τόσο επικίνδυνη; Γιατί την ίδια ώρα που μαθαίναμε για το συγκεκριμένο κίνδυνο η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εξακολουθούσε να δίνει την έγκρισή της για τέλεση όχι μόνο προπονήσεων, αλλά και αγώνων, σε κατηγορίες άλλων ομαδικών αθλημάτων που παίζονται με μπάλα, και μάλιστα σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, διεξάγονται σε κλειστούς χώρους.

Θα μπορούσαμε να δεχτούμε οποιαδήποτε άρνηση στο αίτημα επανέναρξης των δραστηριοτήτων της Football League, αν οι είκοσι ομάδες – μέλη μας, δεν είχαν δεσμευτεί εγγράφως για την τήρηση του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται στις κατηγορίες που έχουν επιστρέψει σε κανονική αγωνιστική δράση.

Ωστόσο από τις αρχές του χρόνου και οι είκοσι ομάδες – μέλη μας έχουν αποστείλει υπογεγραμμένο δεσμευτικό έγγραφο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την τήρηση του αυστηρού πρωτοκόλλου, που θωρακίζει οποιαδήποτε μορφή εξάπλωσης του ιού και οποιαδήποτε μορφή κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Το «γιατί» που μοιάζει βασανιστικό για τα μέλη πεντακοσίων και πλέον οικογενειών, δεν αναζητεί μια απλή απάντηση. ΑΠΑΙΤΕΙ ίση μεταχείριση με όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, όλων των αθλημάτων στα οποία πολύ ορθά έχει δοθεί άδεια τέλεσης προπονήσεων και αγώνων.

Γιατί περισσότερες από πεντακόσιες οικογένειες οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό και ουδείς μοιάζει να ασχολείται σοβαρά με το πρόβλημά τους.

Γιατί περισσότερες από πεντακόσιες οικογένειες οδηγούνται στην οικονομική εξαθλίωση και ΑΠΑΙΤΟΥΝ ισότιμη μεταχείριση. Γιατί εδώ και μήνες αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου θεού, αυτή είναι η κυνική πραγματικότητα που βιώνουν.

Καλούμε, λοιπόν, όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις για τις ζωές τους, να επιδείξουν την ίδια ευαισθησία και την ίδια κατανόηση, όπως το πράττουν με κάθε επαγγελματία και κάθε εργαζόμενο, εντός και εκτός αθλητισμού.

Ζητούμε για πολλοστή φορά την άμεση επιστροφή όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις είκοσι ομάδες της Football League, στον εργασιακό τους χώρο, το γήπεδο.

Ζητούμε για πολλοστή φορά τη χορήγηση του στοιχειώδους δικαιώματος στην προπόνηση, γιατί κι αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα όχι μόνο τους έχει αφαιρεθεί, αλλά θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία τους.

Οι ομάδες μέλη της Super League 2 αποδεικνύουν καθημερινά με την αυστηρή τήρηση του ιατρικού πρωτοκόλλου, ότι διαθέτουν και τη γνώση και τη θέληση να θωρακίζουν τη δημόσια υγεία, περιορίζοντας στο ελάχιστο την εξάπλωση του ιού, ακόμη και μέσα στις ίδιες τις ομάδες.

Το ίδιο ζητούν να πράξουν και οι ομάδες μέλη της Football League. Και κανείς, μα κανείς, δε δικαιούται να τους στερεί το συγκεκριμένο δικαίωμα. Κανείς μα κανείς δεν δικαιούται, πλέον, να παίζει με τις ζωές τους!     

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here