Δρομείς υγείας – Φανή Σάνδρου: Ο γαλήνιος δρόμος της γυμναστικής!!!

Ο γαλήνιος δρόμος της άθλησης προσφέρει αμέτρητες όμορφες εμπειρίες και βοηθάει στη διαμόρφωση ενός αλληλέγγυου χαρακτήρα. Το συγκεκριμένο μονοπάτι ακολουθεί από μικρή ηλικία και η κ.Φανή Σάνδρου, μέλος των δρομέων υγείας του ΜΓΣ Πανσερραϊκού που εξιστορεί την αγάπη της για τον αθλητισμό αλλά και τα φιλοφρονητικά συναισθήματα που συνάντησε στον σύλλογο.

“Από μικρό παιδί αγαπούσα τη γυμναστική και ιδιαίτερα το τρέξιμο. Όταν έφτασα στο λύκειο άρχισα να τρέχω πιο συστηματικά και να προπονούμαι στο στάδιο. Μου άρεσε το παρατεταμένο τρέξιμο, τα πολλά χιλιόμετρα. Ήταν αυτό που με ξεκούραζε από την πίεση του σχολείου και ήταν αυτό που καθόρισε τον τρόπο σκέψης μου αλλά και τον τρόπο ζωής μου.”

Ποια εμπειρία αποτελεί την πιο δυνατή της καριέρας της:

“Η ομορφότερη δρομική μου εμπειρία ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη ο πρώτος μου μαραθώνιος στην Αθήνα. Αυτός ο μαραθώνιος είναι ένας και μοναδικός. Ο τερματισμός στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία στη ζωή του κάθε δρομέα!”

Πόσο έχει διαφοροποιηθεί το προπονητικό της πρόγραμμα εν μέσω πανδημίας:

“Λογω covid ζούμε όλοι πολύ δύσκολες στιγμές. Για’ μένα και την κολλητή και συναθλήτρια μου Πέπη Δημητριάδου το τρέξιμο συνεχίζεται όπως και πριν. Βέβαια για εμάς τους δρομείς σταμάτησαν οι αγώνες που ήταν και το “τροφοδοτικό” μας αλλά οι προπονήσεις γίνονται κανονικά και με ασφάλεια!”

Οι ευεργετικές ιδιότητες του αθλητισμού και η προτροπή της:

“Η σημασία και τα οφέλη της άσκησης είναι ευρέως γνωστά και αποδεδειγμένα. Η φυσική δραστηριότητα είναι μια φθηνή θεραπεία με σημαντικές προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες στη βελτίωση της σωματικής αλλά και ψυχικής μας υγείας!Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σηκωθούμε από τον καναπέ κι όλα θα έρθουν μόνα τους!”

Πως νιώθει ως μέλος του ΜΓΣ Πανσερραϊκού:

“Στους Δρομείς υγείας Πανσερραϊκού βρήκα αυτό που ήθελα. Πέραν της κοινής αγάπης για το τρέξιμο, η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, ο σεβασμός στη φύση, ο εθελοντισμός είναι λίγα από αυτά που διέπουν το τμήμα αυτό. Και το κυριότερο όλα αυτά τα εμπνέει ο υπεύθυνος του τμήματος ο Γιώργος Θεοχάρης. Ειναι μεγάλη μου τιμή να ανήκω σε μια τέτοια ομάδα!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here