Η οικογένεια Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα *AIDS 2020* !!!

Ο κόσμος έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά ο HIV παραμένει ένα σημαντικό παγκόσμιο ζήτημα δημόσιας υγείας. Και όπως πολλά άλλα σημαντικά θέματα υγείας, αντιμετωπίζει πρόσθετες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
Οι υπηρεσίες πρόληψης, εξέτασης, θεραπείας και φροντίδας του HIV διακόπτονται, ιδιαίτερα σε χώρες με εύθραυστα συστήματα υγείας. Η ανάλυση των βασικών υπηρεσιών HIV λόγω του COVID-19 απειλεί ζωές. Οποιαδήποτε επιβράδυνση της παροχής αυτών των υπηρεσιών θα αφήσει πολλούς ευάλωτους πληθυσμούς σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από HIV και θανάτων που σχετίζονται με το AIDS. Ωστόσο, σε όλο τον κόσμο, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και οι εκπρόσωποι της κοινότητας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχίσουν τις υπηρεσίες, υιοθετώντας καινοτόμους τρόπους για την αντιμετώπιση των διαταραχών στις υπηρεσίες που προκαλούνται από το COVID-19.
Την 1η Δεκεμβρίου, ο ΠΟΥ ενώνει εταίρους για να αποτίσει φόρο τιμής σε όλους όσους εργάζονται για την παροχή υπηρεσιών HIV και καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες και τους πολίτες να συσπειρωθούν για «παγκόσμια αλληλεγγύη» για τη διατήρηση ουσιαστικών υπηρεσιών HIV κατά τη διάρκεια του COVID 19 και μετά. Είναι μια έκκληση να επικεντρωθούμε σε ευάλωτες ομάδες που βρίσκονται ήδη σε κίνδυνο και να επεκτείνουν την κάλυψη σε παιδιά και εφήβους .
Και το 2020, το Διεθνές Έτος της Νοσοκόμας και της Μαίας, είναι έκκληση για περισσότερη προστασία και υποστήριξη σε αυτούς τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που από καιρό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παροχής υπηρεσιών HIV.
Μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην προσπάθεια τερματισμού του AIDS και να κάνουμε τον κόσμο πιο υγιεινό.
Παγκόσμια Ημέρα του AIDS 2020 – Παγκόσμια αλληλεγγύη, ανθεκτικές υπηρεσίες
World AIDS Day 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here