Χάντμπολ Γυναικών – Μαργαρίτης: «Κρατάμε το σώμα μας σε φόρμα, φροντίζουμε για την υγεία»!!!

Η ζωή μακριά από το γήπεδο είναι μια δύσκολη κατάσταση για τους ανθρώπους που έχουν συνδυάσει την καθημερινότητά τους με την προπόνηση.

Την ιδιαίτερη αυτή συνθήκη βιώνουν και τα κορίτσια χάντμπολ του συλλόγου που ωστόσο με τη βοήθεια των προπονητών τους, διατηρούν τη φόρμα τους και φροντίζουν για την υγεία όλων με γυμναστική από το σπίτι.

“Εμείς, ως σύλλογος, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αθλητές/τριες μας. Το να μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να γυμναστούμε για να κρατήσουμε το σώμα μας σε φόρμα και να φροντίσουμε την υγεία μας. Η γυμναστική είναι σημαντική ειδικά για τα παιδιά (ανεξαρτήτως ηλικίας) καθώς έχουν ανάγκη να εκτονώσουν κάπως την ενέργειά τους, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην περίοδο εγκλεισμού που βιώνουμε σήμερα.” σημειώνει ο προπονητής των κοριτσιών κ.Κώστας Μαργαρίτης, ο οποίος αφουγκράζεται τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία στη κοινωνία και εύχεται γρήγορη ανάρρωση σε όσους ταλαιπωρούνται, έχοντας ως “όπλο” την ελπίδα:

“Η υγεία είναι πάνω από όλα και δεν είναι διαπραγματεύσιμη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ο κορονοϊός επηρέασε όλα τα κομμάτια της ζωής μας. Κοστίζει τη ζωή ανθρώπων κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο. Αυτή η πανδημία μας κάνει μερικές φορές ταπεινούς και ανίσχυρους, αλλά είμαστε γεμάτοι ελπίδα. Βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των ανθρώπων και των οικογενειών που πάσχουν από κορονοϊό και τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.”

Η πίστη και η ελπίδα για πιο ευοίωνες μέρες χτίζεται μέσα από την υπομονή και την εξάσκηση, σωματική και πνευματική. Το ειδικό πρόγραμμα που έχει αναθέσει ο κ.Μαργαρίτης στις αθλήτριες τις κρατάει δραστήριες και θέτει το στόχο της ομαλής επανόδου στο γήπεδο.

“Έχουμε αναπτύξει ειδικά προγράμματα γυμναστικής και τα έχουμε δώσει στα κορίτσια μας για να τα πραγματοποιούν στα σπίτια τους (homeworkout). Ειδικά για την αποφυγή της μυϊκής ατροφίας οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης είναι πολύ σημαντικές. Πρέπει όλα τα παιδιά να είναι ενεργά γιατί μετά στην επιστροφή τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες θα έχουμε προβλήματα. Μένουμε λοιπόν σπίτι αλλά μένουμε δραστήριοι.

Πιστεύω ότι θα περάσουν αυτές οι δύσκολες στιγμές της πανδημίας και ζητάμε τόσο από τους αθλητές/τριες όσο και από όλο τον κόσμο και τους φιλάθλους μας να είναι υπομονετικοί και υποστηρικτικοί.” σημειώνει ο προπονητής και υπεύθυνος των ακαδημιών των γυναικείων τμημάτων χάντμπολ του συλλόγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here