Δρομείς υγείας – Αθανάσιος Χριστοφορίδης: «Τιμή να βρίσκονται σε ένα τμήμα που αποπνέει υγεία και αθλητικό πολιτισμό»!!!

Είναι γνωστό πως τα μέλη των δρομέων υγείας του συλλόγου μας είναι μυημένα στον αθλητισμό και το τρέξιμο. Άλλοι έχοντας μακρά διαδρομή στο χώρο, άλλοι που ξεκινούν το ταξίδι τους, έχοντας τους καλύτερους δασκάλους και συνοδοιπόρους.

Από τους εμπειρότερους μπορείς να μάθεις πολλά, παίρνοντας χρήσιμες και ευεργετικές συμβουλές. Όταν κιόλας σου εξιστορούν τις “μάχες” που έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια και σου μεταφέρουν κινηματογραφικά την εμπειρία τους, μοιάζει το ιδανικό σενάριο.

Δρομέας με τέτοιες παραστάσεις θεωρείται και ο Αθανάσιος Χριστοφορίδης, που ξεκίνησε τη πορεία του το 1980 και από τότε το τρέξιμο έχει γίνει τρόπος ζωής:

“Τρέχω παρά πολλά χρόνια. Θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στο μακρινό 1980, χρονιά που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον αθλητισμό και κυρίως με το τρέξιμο.

Το τρέξιμο για εμένα σημαίνει τα πάντα. Έχει γίνει πλέον τρόπος ζωής. Είναι μέρος της καθημερινότητας μου. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η ζωή μου χωρίς αυτό. Καθαρίζει το μυαλό φεύγουν οι αρνητικές σκέψεις και τα βλέπεις όλα από άλλη οπτική γωνία.”

O κ.Χριστοφορίδης έχει σίγουρα πολλές δρομικές ιστορίες να μας διηγηθεί. Ποια είναι όμως η ομορφότερη της καριέρας του;

“Όλα αυτά τα χρόνια αποκόμισα παρά πολλές εμπειρίες από το τρέξιμο. Όλες ξεχωριστές και σημαντικές. Αυτή όμως που βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας είναι η στιγμή της εκκίνησης του πρώτου αγώνα 100 μιλίων ορεινού τρεξίματος που έλαβε χώρα στον ορεινό όγκο της Ροδόπης τον Οκτώβρη του 2010. Η στιγμή του τερματισμού μετά από 34 ώρες συνεχούς τρεξίματος θα μείνει για πάντα χαραγμένη μέσα μου.”

Η ένταξή του στην οικογένεια του ΜΓΣ Πανσερραϊκού και οι αρχές που διέπουν το τμήμα, είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο:

“Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στους κόλπους του Πανσερραϊκού και ειδικότερα στο τμήμα δρομέων υγείας. Ένα τμήμα που αποπνέει υγεία, αθλητικό πολιτισμό και ευπρέπεια. Είναι τιμή μου που έχω ως συναθλητή και φίλο τον έφορο του τμήματος Θεοχάρη Γιώργο.”

Για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δεν θα μπορούσε να λείπει μια αναδρομή στο παρελθόν αλλά και η αναφορά στο κοντινό μέλλον με το δρομικό event που έρχεται την προσεχή άνοιξη στη πόλη των Σερρών:

“Οι Ultra trail αγώνες αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα. Δειλά δειλά τα πρώτα βήματα ξεκίνησαν το 2007. Προσωπικά είχα την τύχη και την ευλογία να βρεθώ στη εκκίνηση αλλά κυρίως και στον τερματισμό όλων τον σημαντικών υπέρ μαραθώνιων αγώνων βουνού που έγιναν στη χώρα μας από το 2007 έως το 2014.

Χαράξαμε τον δρόμο βάλαμε το νερό στο αυλάκι εκείνα τα δύσκολα χρόνια και τώρα με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε τις νέες γενιές να μπαίνουν να κολυμπήσουν και αυτές στα βαθιά νερά των Ultra αγώνων. SUT ο νέος υπερμαραθώνιος αγώνας βουνού που θα γίνει τον προσεχή Απρίλη στην πόλη μου με γεμίζει με απίστευτη χαρά και ικανοποίηση. Ένα τεράστιο respect προς τον Θεοχάρη Γιώργο που κατάφερε και οργάνωσε αυτόν τον αγώνα. Μετά από τόσα χρόνια ανυπόμονο να έρθει η ώρα της εκκίνησης για να τρέξω έναν τέτοιο ιδιαίτερο αγώνα στον δικό μου τόπο μπροστά στο δικό μου κοινό.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here