Μολδαβία-Ελλάδα 0-2!!!

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Μολδαβίας και πλέον θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στον όμιλο στον “τελικό” της Τετάρτης (18/11) με την Σλοβενία.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, η Εθνική Ομάδα εξαργύρωσε την υπεροχή της στο τερέν του “Ζίμπρου Στάντιον” του Κισινάου και επικρατώντας 2-0 της Μολδαβίας για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου της league C, παρέμεινε στο κυνήγι της πρώτης θέσης και της ανόδου στη League B του Nations League. Μοναδική της υποχρέωση, η νίκη επί της Σλοβενίας την ερχόμενη Τετάρτη στη Ριζούπολη.

Η Ελλάδα είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, κέρδισε κόρνερ, κυκλοφόρησε τη μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να διαπάσει την τριπλή ζώνη άμυνας της Μολδαβίας, μέχρι το 32΄. Τότε ο Κώστας Φορτούνης δημιούργησε τον χώρο και με ένα υπέροχο σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή της Μολδαβίας, έστειλε τη μπάλα στο “γάμα” του Ναμάσκο για το 1-0 της Εθνικης. Και λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο, στο 41΄, ο Φορτούνης έδωσε την ασίστ στον Τάσο Μπακασέτα και ο Έλληνας αρχηγός με εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ της ελληνικής νίκης.

Μολδαβία: Ναμάσκο, Πόσματς, Αρμάς, Ζάρνταν, Ρέαμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46΄ Επουρεάνου), Ιονίτσα (83΄ Μπούιτσιουκ), Ράτσα (62΄ Τουρτσάν), Κότσιουτς (46΄ Καϊμακόβ), Σπατάρου, Νταμασκάν (71΄ Ντρος).

Ελλάδα:
 Βλαχοδήμος, Τσιμίκας (62΄ Κυριακόπουλος), Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Μαυρίας, Ζέκα, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Φορτούνης (65΄ Τζόλης), Λημνιός (79΄ Χατζηγιοβάννης), Παυλίδης (79΄ Γιακουμάκης).

*  Τις 50 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών συμπλήρωσε ο Κώστας Φορτούνης και τις γιόρτασε με μια πολύ καλή εμφάνιση και το ένατό του γκολ με τη “γαλανόλευκη”.

*  Δεύτερο γκολ του Τάσου Μπακασέτα με την Εθνική το σημερινό, με αντίπαλο τη Μολδαβία και τα δύο τέρματα που έχει σημειώσει ο “κάπτεν”.

*  Στο άλλο παιχνίδι του 3ου ομίλου η Σλοβενία νίκησε 2-1 εντός έδρας το Κόσοβο και παρέμεινε στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς, έναντι 11 της Εθνικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here