Τα 8 προτεινόμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα ‘Erasmus+Sport 2020’ του Πανσερραϊκού!!!

Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός, ενημερώνει τους φίλους του συλλόγου και τα ΜΜΕ, για τις οχτώ κατατεθειμένες προτάσεις αθλητικών και κοινωνικών δράσεων, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Βρυξελλών, μέσω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Συλλόγων (EMCA).

Η ομάδα μας, συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στην διαδικασία των αιτήσεων, για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και εντάχθηκε ως υποψήφιος εταίρος, σε 8 νέα πρότζεκτ. Η συνεργασία μας, με Ευρωπαϊκούς αθλητικούς φορείς και ιστορικούς συλλόγους, μέσα απο το ‘Erasmus+Sport 2020’,είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό και ξεπερνά τα τοπικά όρια, δημιουργώντας νέα μονοπάτια, στην αντίληψη των σπορ και την σύνδεση τους με την τοπική κοινωνία.

Ο Πανσερραϊκός είναι ο μοναδικός πολυαθλητικός σύλλογος της Βόρειας Ελλάδας, που συμμετέχει ενεργά στην διαδικασία εγγραφής προγραμμάτων και πραγμάτωσης τους, μέσα απο αθλητικές δραστηριότητες που υποστηρίζουν, την παράλληλη καριέρα στον αθλητισμό, την επανένταξη περιθωριοποιημένων ανθρώπων στις κοινωνίες μέσα απο τα σπορ, την προώθηση του ολυμπισμού με καινοτόμες δράσεις στις μικρές ηλικίες, την καταπολέμηση της παιδικής βίας, την ανάπτυξη του εθελοντισμού, ή συμβάλει στην ενημέρωση, για τα πλεονεκτήματα της υγείας στον αθλητισμό.

Τα αποτελέσματα των αιτήσεων αναμένεται να ανακοινωθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο, έπειτα από την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είναι διάρκειας 12 ή 18 μηνών. ​

Οι 8 κατατεθειμένες προτάσεις στην Commission:

1) «Προώθηση της εθελοντικής δραστηριότητας στον αθλητισμό»

Συμμετέχοντες: EMCA (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Φερεντσβάρος, Άαλμποργκ, Φέγιενορντ, Κιέβο Βερόνα, Ολυμπιακός, Λέβσκι Σόφιας, Τάμπερε.

Περιγραφή: Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνδέεται με επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες. Σκοπό έχει να προωθήσει στο κοινό τα λιγότερο δημοφιλή σπορ και τη σωματική άσκηση με εθελοντική δράση, παράλληλα, με τους δημοφιλείς ποδοσφαιρικούς συλλόγους κάθε περιοχής. Η δημιουργία ενός “αθλητικού χωριού” όπου προβάλλεται σε 5 ποδοσφαιρικούς αγώνες, έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, εντάσσει ομαλά την τοπική κοινωνία σε μη δημοφιλή αθλήματα.

2) «Αναβίωση και προώθηση των αγωνισμάτων των Αρχαίων και Μοντέρνων Ολυμπιακών Αγώνων»

Συμμετέχοντες: Ολυμπιακός (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Λάτσιο, Μπολόνια Ποντεβέκιο, Μλάντοστ, Τάμπερε, Ερυθρός Αστέρας

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες στα πρότυπα των Αρχαίων και Μοντέρνων Ολυμπιακών Αγώνων με σκοπό την διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών καθώς επίσης και την αύξηση της αθλητικής συμμετοχής των φιλάθλων και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα.

3) «Ο ρόλος του αθλητισμού στην αντιμετώπιση της παιδικής επιθετικότητας»

Συμμετέχοντες: Λέβσκι Σόφιας (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός, Βίενερ-Βιέννης, EMCA.

Περιγραφή: Πρόγραμμα με παιδαγωγικό χαρακτήρα, με προπονητές, εκπαιδευτικούς και εθελοντές κάθε συλλόγου των συνεργαζόμενων χωρών. Πρόκειται για εκπαιδευτικά πρότζεκτ Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, που παρακινούν τα παιδιά να χρησιμοποιούν την ενέργειά τους στον αθλητισμό, προσπαθώντας να ελέγξουν την επιθετικότητα τους στην εφηβεία.

4) «Ανάπτυξη & σχεδίαση αθλητικών εκδηλώσεων»

Συμμετέχοντες: Μλάντοστ-Κροατίας (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Μπολόνια Ποντεβέκιο, Βίενερ-Βιέννης, Ολυμπιακός, Λέβσκι Σόφιας, Ερυθρός Αστέρας.

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό εκδήλωσης πολλαπλών διαστάσεων, που θέλει να αναπτύξει την συμμετοχική δραστηριότητα των συνεργαζόμενων συλλόγων και να τους εκπαιδεύσει στις αρχές και τα πρότυπα των Ολυμπιακών Σπορ.

5) «Αθλητισμός και Υγεία»

Συμμετέχοντες: Λέβσκι Σόφιας (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός, Λάτσιο, Κιέβο Βερόνα, Ερυθρός Αστέρας, Βίενερ-Βιέννης.

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές εκδηλώσεις που αφορούν την υγεία και τον αθλητισμό. Εκπαιδευτές, προπονητές, γιατροί και εθελοντές, ενημερώνουν την τοπική κοινωνία και το αθλητικό κοινό, σχετικά με τα πλεονεκτήματα του αθλητισμού και την συσχέτιση του, με διάφορες ασθένειες, μιλώντας με υγειονομικούς όρους και ανοίγοντας δημόσιο διάλογο.

6) «Διπλή επιτυχία. Κάνω επαγγελματική σταδιοδρομία & επιτυγχάνω στον αθλητισμό»

Συμμετέχοντες: Μπολόνια Ποντεβέκιο (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Λάτσιο, Ερυθρός Αστέρας, Ολυμπιακός, Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο Ρώμης, Λέβσκι Σόφιας.

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη της επαγγελματικής εργασίας παράλληλα με την επιτυχία στον αθλητισμό. Με κατάλληλες δράσεις ενημερώνουμε τα παιδιά και τους εφήβους, να ενισχύσουν την μόρφωση τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και καταλήξουν στην επαγγελματική σταδιοδρομία, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα υψηλές επιδόσεις στον αθλητισμό.

7) «Διασκέδαση και στίβος»

Συμμετέχοντες: Λέβσκι Σόφιας (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός, Ερυθρός Αστέρας, Λάτσιο, Ερυθρός Αστέρας, Μπολόνια Ποντεβέκιο, Γράτζ.

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την δημιουργία εργαστηρίου για προπονητές, παιδαγωγούς & εκπαιδευτικούς κάθε συμμετέχουσας ομάδας, προωθώντας, ένα οργανωμένο εγχειρίδιο τροποποιημένων αθλητικών παιχνίδια στίβου, για παιδιά. Οι εκδηλώσεις του πρότζεκτ, αφορούν την προσέλκυση ενδιαφέροντος παιδιών μεταξύ 7 εώς12 ετών.

8) «Αποτοξίνωση ουσιών μέσω του ποδοσφαίρου»

Συμμετέχοντες: Λάτσιο (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Κιέβο Βερόνα, Ολυμπιακός, Ντιάνοβα.

Περιγραφή: Σκοπός του προγράμματος είναι μια ομάδα εκπαιδευτών να προπονήσει πρώην εθισμένους χρήστες ουσιών σε ασκήσεις ποδοσφαίρου, όπου θα διαγωνιστούν σε ομάδες των 8 παικτών. Οι ομάδες που θα σχηματιστούν, θα συμμετέχουν σε οργανωμένα τουρνουά με άλλους πρώην τοξικομανείς, που προσπαθούν για την ομαλή επανένταξή τους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.multisportclubs.eu/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here