ΕΠΣ Σερρών…πρώτη στην Ελλάδα προχώρησε στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων!!!

Η ΕΠΣ Σερρών παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ελέω κορωνοϊού, πήρε την μεγάλη απόφαση και προχώρησε στην αναδιάρθρωση των τοπικών πρωταθλημάτων χωρίς αδικίες, αλλά με γνώμονα να ευνοηθούν όλοι οι σύλλογοι.

Μετά Την επικύρωση των βαθμολογιών στα πρωταθλήματα όλων των τοπικών κατηγοριών (Επίλεκτη, Ανώτερη, Β΄ Κατηγορία), όπως είχαν διαμορφωθεί κατά την ημερομηνία απόφασης διακοπής θεώρησε να καταργήσει την Β΄ Κατηγορία και να δημιουργήσει νέο πλάνο με δύο κατηγορίες, την Επίλεκτη και την Ανώτερη κατηγορία.
Στην Επίλεκτη κατηγορία δεν υποβιβάζεται κανένα σωματείο και την επόμενη περίοδο, το πρωτάθλημα θα γίνει με δεκαέξι(16) σωματεία προβιβάζοντας από την Ανώτερη κατηγορία των δύο ομίλων τους πρωταθλητές και τις ομάδες που τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα στην ενιαία βαθμολογική κατάταξη. 
Για την περίοδο 2020-2021 καταργείται η Β΄Κατηγορία και όλες οι ομάδες που συμμετείχαν σε αυτή την περίοδο 2019-2020, όπως και όσες νέες ή ανενεργές ομάδες δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στην Ανώτερη Κατηγορία που κατά πάσα πιθανότητα οι όμιλοι θα είναι τρεις, αλλά  αυτό θα εξαρτηθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής, έτσι η Ανώτερη Κατηγορία θα αποτελεί τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.
Αν και απαραίτητη, η αναδιάρθρωση από μόνη της δεν θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων. Όλοι γνωρίζουμε την αδυναμία των ομάδων να μαζέψουν  χρήματα ώστε να καλυφθούν τα βασικά τους έξοδα. Μέλημα της ΕΠΣ Σερρών για την στήριξη-σωτηρία των σωματείων της, θα πρέπει να είναι και η οικονομική βοήθεια προς αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here