ΕΠΣ Σερρών… Στις εκλογές των αθλητικών σωματείων υποχρεωτική η συμμετοχή δικαστικών αντιπροσώπων!!!

Η ΕΠΣ Σερρών ανακοίνωσε ότι τα σωματεία που θα διεξάγουν εκλογές, αυτές θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά με την παρουσία δικηγόρου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών και ο δικηγόρος θα πληρώνεται για την παρουσία του μέσω παραβόλου. Τα σωματεία που διεξήγαγαν εκλογές μετά τις 14/03/2019, θα πρέπει να επαναληφθούν εφόσον δεν είχαν γίνει με το νόμιμο τρόπο.
Σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 3 του νέου νομοσχεδίου: «Οι αρχαιρεσίες για τα όργανα του αθλητικού σωματείου, καθώς και για την εκλογή των αντιπροσώπων του σωματείου σε υπερκείμενες αθλητικές ενώσεις και ομοσπονδίες διεξάγονται από τριμελή εφορευτική επιτροπή, της οποίας προεδρεύει υποχρεωτικά δικαστικός αντιπρόσωπος. Δικαστικός αντιπρόσωπος ορίζεται, ύστερα από αίτηση του σωματείου, δικηγόρος από το Δικηγορικό Σύλλογο στην περιφέρεια του οποίου εδρεύει το σωματείο. Τα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής εκλέγονται από το σώμα της γ.σ.».

Αναλυτικά:

Έπειτα από ενημέρωση από την Ε.Π.Ο, αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, βάση του νέου νόμου (Ν. 4603/2019, ΦΕΚ Τεύχος Α 48/14.03.2019 προβλέπει στο Άρθρο 26 – Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν. 2725/1999), προβλέπεται η παρουσία δικηγόρων, ως δικαστικών αντιπροσώπων για όλες τις εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου για τις αρχαιρεσίες σωματείων.
Στα σωματεία που θα διεξάγουν εκλογές λοιπόν, αυτές θα πρέπει να γίνουν με την παρουσία δικηγόρου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών, κατόπιν αιτήματος που θα πρέπει να υποβάλλεται στο Σύλλογο(Βρείτε ΕΔΩ την αίτηση και τις πληροφορίες), που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του Συλλόγου, Δελαπόρτα 3-Σέρρες(τηλ. 23210 51659).
Συνεπώς τα σωματεία που επιθυμούν να διεξάγουν εκλογές είναι υποχρεωτικό να απευθυνθούν στον Δικηγορικό Σύλλογο, καθώς το Πρακτικό Συγκρότησης του Δ.Σ, μαζί με το Πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής των αρχαιρεσιών στο οποίο πρέπει να σημειώνεται ο προεδρεύον δικαστικός αντιπρόσωπος ή με το έγγραφο διορισμού του από  τον Δικηγορικό σύλλογο, είναι από τα δικαιολογητικά για την απόκτηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης της Γ.Γ.Α και για την ένταξη στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
Τα παραπάνω ισχύουν και για όσα σωματεία διεξήγαγαν αρχαιρεσίες μετά τις 14/03/2019, καθώς θα πρέπει να επαναληφθούν εφόσον δεν είχαν γίνει με το νόμιμο τρόπο.

Ο δικηγόρος πληρώνεται για την παρουσία του μέσω παραβόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here