Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Σερρών…το Α.Π.Θ. θα υλοποιήσει πρόγραμμα (performance analysis) και ανίχνευση (scouting) ποδοσφαιριστών!!!

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Σερρών της ΕΠΣ Σερρών ενημερώνει τους Σερραίους προπονητές και όχι μόνο, ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα με τίτλο: «Εφαρμογή νέων τεχνολογιών και μεθόδων στη βιντεοανάλυση για την αξιολόγηση της ανάλυσης απόδοσης (performance analysis) των ποδοσφαιριστών», αλλά και στην ανίχνευση (scouting) ποδοσφαιριστών, στις 29-31 Μαΐου και 3-5 Ιουλίου 2020 στις νέες εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη, με επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος τον αναπλ. καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης Θωμά Μεταξά.

Αναλυτικά:

Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί πρόγραμμα με τίτλο: «Εφαρμογή νέων τεχνολογιών και μεθόδων στη βιντεοανάλυση για την αξιολόγηση της ανάλυσης απόδοσης (performance analysis) των ποδοσφαιριστών» με επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος τον αν. καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης κ. Θωμά Μεταξά.
Σκοπός του προγράμματος είναι η εκμάθηση βασικών επιστημονικών εργαλείων και σύγχρονων μεθόδων βιντεοανάλυσης της απόδοσης elite, ερασιτεχνών και ποδοσφαιριστών αναπτυξιακών ηλικιών. Το πρόγραμμα παρέχει εξειδίκευση στη χρήση νέων τεχνολογιών, την κατανόηση και το διάβασμα του παιχνιδιού της ομάδας σου και των αντιπάλων, καθώς και στην ανίχνευση (scouting) ποδοσφαιριστών. Ειδικότερα, σκοπός του προγράμματος είναι η γνώση και η χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών της ανάλυσης της ποδοσφαιρικής απόδοσης, η ερμηνεία της καταγραφής των reports από τους αναλυτές αγώνων και ο προπονητικός σχεδιασμός για την βελτίωση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών σε ατομικό, υποομαδικό και ομαδικό επίπεδο.
Η αναγκαιότητα αυτού του προγράμματος εξειδίκευσης είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν πολλά στελέχη και επαγγελματίες με εξειδίκευση στον τομέα αυτό, και ειδικότερα στη θεωρία ανάλυσης ενός ποδοσφαιρικού αγώνα,
καθώς και της μεταφοράς των δεδομένων από τη θεωρία στην πράξη. Η χρήση της βιντεοανάλυσης της απόδοσης των ποδοσφαιριστών σε τεχνικο-τακτική συμπεριφορά και σε φυσικές ικανότητες, σε συνδυασμό με ραγδαίο ρυθμό ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών δημιουργεί σημαντικές προϋποθέσεις στην αγορά εργασίας των αποφοίτων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. της χώρας και των προπονητών ποδοσφαίρου. Επιπλέον, η απουσία αντίστοιχου προγράμματος διεθνώς θα προσδώσει ένα σημαντικό εργασιακό πλεονέκτημα στους κατόχους αυτού του πιστοποιητικού εξειδίκευσης.
Τα περιεχόμενα του προγράμματος θα έχουν συνολική διάρκεια 48 διδακτικές ώρες διά ζώσης και εξ’ αποστάσεως. Το πρόγραμμα διακρίνεται σε μια ενότητα θεωρητικών διαλέξεων και στην ενότητα της παρουσίασης της πρακτικής εφαρμογής της βιντεοανάλυσης και των νέων τεχνολογιών.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ηλεκτρονικό υλικό από τις παρουσιάσεις όλων των διαλέξεων συμπεριλαμβανομένων και των πρωτοκόλλων αξιολόγησης. Επίσης, θα υπάρξει πρόσβαση στη βιβλιογραφία και στις βάσεις δεδομένων με χορήγηση κωδικών από το ΚΗΔ του ΑΠΘ κατά τη χρονική διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ, κυρίως των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, καθώς και σε πτυχιούχους Σχολών θετικών επιστημών και σε προπονητές Ποδοσφαίρου όλων των επιπέδων.
Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα χορηγηθούν:
(α) Πιστοποιητικό κατάρτισης και (β) Βεβαίωση συμμετοχής (χωρίς αξιολόγηση)
Το κόστος συμμετοχής του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ (πληρωτέο σε δύο ισόποσες δόσεις ως ακολούθως: η 1 η δόση συνοδεύεται με την αίτηση εισδοχής στο πρόγραμμα για την κατοχύρωση της θέσης στο πρόγραμμα, και η 2η δόση πριν την έναρξη του προγράμματος.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 2 τριήμερα, στις 29-31 Μαΐου και 3-5 Ιουλίου 2020 στις νέες εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.diaviou.auth.gr και www.soccerperformanceanalysis.web.auth.gr ή ή να επικοινωνούν με τη γραμματεία του προγράμματος στο τηλ. επικοινωνίας: 2310 992232 & 2310 992250 καθημερινά τις ώρες 10.00-14.00, καθώς και στα email: liab@phed.auth.gr ή tommet@phed.auth.gr.

Ο επιστημονικώς υπεύθυνος
Θωμάς Μεταξάς, PhD
Αν. Καθηγητής Εργομετρίας – Ποδοσφαίρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here