ΕΠΣ Σερρών…Τι ισχύει για τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου!!!

Από την Ε.Π.Σ.Σερρών και ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής σεζόν 2019-20 υπενθυμίζεται στα σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, τι ισχύει για τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αγώνες σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις αντίστοιχες προκηρύξεις πρωταθλημάτων και κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων της Ένωσης:

1.Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή:
   α. Τα δελτία ατομικών στοιχείων και μεταβολών των ποδοσφαιριστών τους.
   β. Την Κάρτα Υγείας Αθλητή (εν ισχύ) για κάθε αγωνιζόμενο η οποία ισχύει για ένα έτος από τη θεώρησή της, γίνεται από καρδιολόγο, εκδίδεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 9 του άρθρου 33 του Ν. 2725/99, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 του Ν. 4479/17 (ΦΕΚ 94 Α / 2017) και την υπ’ αριθμ. 386611/15976/1417/152/13-8-2018 κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Υγείας και Υφυπουργού Αθλητισμού και πρέπει να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα.
   γ. To Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή ή προπονητών.
2.Για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ενός (1) ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των δεκαοχτώ (18) ετών, γεννηθέντες την 01.01.2001 και εντεύθεν για τις ομάδες της Επίλεκτης Κατηγορίας και ενός (1) ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των δεκαεπτά (17) ετών για τις ομάδες της Ανώτερης Κατηγορίας, γεννηθέντες από 01.01.2002 και εντεύθεν. Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως (άρθρο 23 παρ. 1ε του Κ.Α.Π.).
Σε περίπτωση αποβολής του ποδοσφαιριστή η ομάδα θα συνεχίζει με τους υπόλοιπους, χωρίς να απαιτείται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών ή κάτω των δεκαεπτά ετών(17) αντίστοιχα.
3.Οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας μπορούν να χρησιμοποιούν όποιους ποδοσφαιριστές επιθυμούν, καθώς δεν υπάρχει περιορισμός γι’ αυτές, είτε στο πρωτάθλημα, είτε στο κύπελλο.
4.Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός 24ώρου σε δύο αγώνες της ομάδας που ανήκει (ή άλλων ομάδων, π.χ. της Εθνικής ομάδας). Ο υπολογισμός του 24ώρου αρχίζει από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στον πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρώνεται πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα. Παράβαση της διάταξης αυτής συνιστά αντικανονική συμμετοχή και τιμωρείται με απώλεια του δεύτερου αγώνα και τις λοιπές ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 23 του ΚΑΠ, ύστερα από απόφαση του αρμόδιου οργάνου.
5.Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Ο διαιτητής υποχρεούται να μην επιτρέπει την συμμετοχή του. Εάν όμως παρά ταύτα ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα θεωρείται αντικανονική η συμμετοχή του. Για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών ως ημερομηνία γέννησής τους θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησής τους. Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών των ποδοσφαιριστών για να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 ετών (από την ημέρα των γενεθλίων των 14 ετών και μετά).
6.Στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Στους ίδιους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες. Η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη ισχύος στα δελτία αθλητικής ιδιότητας αλλοδαπών ποδοσφαιριστών πρέπει να καλύπτει την συμμετοχή τους στους αγώνες, άλλως η συμμετοχή είναι αντικανονική.
7.Κατά τη διάρκεια μίας χρονικής περιόδου, από την 1η Ιουλίου έως την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους, οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές δύναται να αγωνιστούν, σε επίσημους αγώνες, μόνο για δύο ομάδες (ανεξαρτήτως της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν). Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, οι ποδοσφαιριστές δύνανται να εγγράφονται – μετεγγράφονται σε τρεις (3), το ανώτατο, ομάδες, αλλά να αγωνίζονται μόνο για λογαριασμό δύο (2). Η ομάδα που ανήκει ο ποδοσφαιριστής δεν προσμετράται κατά τον υπολογισμό των τριών επιτρεπόμενων εγγραφών – μετεγγραφών. Η τυχόν συμμετοχή τους σε αγώνες της τρίτης ομάδας συνιστά αντικανονική συμμετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here