Π.Σ.Α.Π. …«Συγχαρητήρια» κύριοι της ΕΠΟ!!!

Ο Π.Σ.Α.Π. εκφράζει τη λύπη και την απογοήτευση του κατά της ΕΠΟ, λόγω της αλλαγής των κανονισμών που ρυθμίζουν τις σχέσεις παικτών και ΠΑΕ.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΕΠΟ, τελικά, συνέβαλε στην… εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αποκατέστησε…. την, κατά την Super League, ζοφερή οικονομική κατάσταση των ΠΑΕ. Η Super League, τα τελευταία χρόνια επιδιώκει, επίμονα, να επιτύχει την μονομερή αλλαγή των Κανονισμών που ισχύουν και ρυθμίζουν τις σχέσεις επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και ΠΑΕ.
Μέχρι πρότινος, οι προσπάθειες αυτές δεν καρποφόρησαν, αφού υπερίσχυσε η παγιωμένη θέση και πρακτική οι σχέσεις αυτές να ρυθμίζονται, μετά από συλλογική διαπραγμάτευση, με συμφωνία-συλλογική σύμβαση εργασίας των κοινωνικών εταίρων (Super League, Football League, Π.Σ.Α.Π.) που επικυρώνεται από την ΕΠΟ. Αυτή η δεκαετής τουλάχιστον θεσμοθετημένη πρακτική αποτέλεσε πρωτοποριακό κεκτημένο για τα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πράγματα.
Παρόλα αυτά και παρά την ύπαρξη Κανονισμών σε ισχύ, που πληρούν όλα τα προαναφερόμενα, η ΕΠΟ επέλεξε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Super League, γι΄ αυτό και, αφού αποδέχθηκε το σύνολο σχεδόν των προτάσεων που η Super League, μονομερώς, της υπέβαλε, άλλαξε, μονομερώς, τους Κανονισμούς.
Είναι προφανές ότι η ΕΠΟ έπραξε ό,τι έπραξε θέτοντας σε τελευταία προτεραιότητα τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Είναι, επίσης, προφανές ότι η ΕΠΟ απέδειξε τη δύναμη της όχι όμως και την στοιχειώδη τήρηση των ίσων αποστάσεων, όταν μάλιστα ο Π.Σ.Α.Π., έγκαιρα, ενημέρωσε και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, δυστυχώς, όμως, μάταια.
Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι για την ΕΠΟ, για την Super League και προφανώς και για την Football League, η πλειοψηφία των μηνιαίως… παχυλά αμειβόμενων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών των 550 ευρώ μικτά, ευθύνονται για την «ζοφερή οικονομική κατάσταση» των ΠΑΕ, γι΄ αυτό και κρίθηκε αναγκαία η μονομερής ισοπέδωση και κατάργηση ουσιωδών κεκτημένων τους, ώστε να αποδοθεί….. δικαιοσύνη και να αποκατασταθεί η τάξη των πραγμάτων.
Ο Π.Σ.Α.Π. εκφράζει τη λύπη και την απογοήτευση του για όσα ζοφερά έλαβαν χώρα, ωστόσο, το βέβαιο είναι πως θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του.
Ο καθένας στο εξής θα αναλάβει τις ευθύνες του και το κόστος που του αναλογεί. Και πάλι συγχαρητήρια για τις προσπάθειες εξυγίανσης του ποδοσφαίρου και διαφύλαξης της οικονομικής κατάστασης των ΠΑΕ και κυρίως, για την πρόβλεψη μηχανισμών αποτροπής των ποδοσφαιριστών τους να… τολμούν να διεκδικούν τα αυτονόητα και να ασκούν θεμελιώδη δικαιώματα που ανήκουν σε κάθε εργαζόμενο.
Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση….».

Πηγή: ΠΣΑΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here