UEFA… Nations League και Εθνική Ελλάδος!!!

Το Nations League είναι μια νέα διοργάνωση της UEFA που θα αντικαταστήσει τα φιλικά ματς και θα δίνει εισιτήρια στα τελικά του Euro και του Μουντιάλ. Στο Euro 2020 θα προκριθούν μέσω αυτής της διοργάνωσης 4 ομάδες από τις 24 της τελικής φάσης. Οι άλλες 20 ομάδες θα περνούν από τους 10 ομίλους των προκριματικών (η 1η και η 2 ομάδα κάθε γκρουπ).
Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου θα συμμετάσχει στο Nations League και βρίσκεται στη League C – όμιλος 2. Εκεί θα αντιμετωπίσει τις ομάδες της Φινλανδία, Εσθονία και Ουγγαρία, με τους αγώνες να διεξάγονται από τις 6 Σεπτεμβρίου ως τις 20 Νοεμβρίου του 2018. Διεκδικώντας η Εθνική μας την πρώτη θέση, θα βρεθεί στα Playoffs τον Μάρτιο του 2020 αυξάνοντας τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Η 1η αγωνιστική για το Εθνικό μας συγκρότημα ξεκινά εκτός έδρας με αντίπαλο την Εσθονία στις 08/09/2018 – 21:45.
Περισσότερα από 76 εκ. ευρώ θα καταβάλλουν οι διοργανωτές του UEFA Nations League, ως επιδόματα και μπόνους, στις 55 ομάδες που θα συμμετέχουν στο νεοσύστατο τουρνουά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε (23/03/2018) η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.
Οι 12 πιο δυνατές βάσει του UEFA ranking, χωρισμένες σε 4 γκρουπ των τριών στη League A, θα λάβει η καθεμία 1.5 εκ. ευρώ ως ποσά ελληλεγγύης, ενώ οι νικητές των ομίλων θα πάρουν ως επιπλέον μπόνους άλλο 1.5 εκ. ευρώ.
Οι 4 νικητές των γκρουπ από τη League A, θα συναγωνιστούν εν συνεχεία για το τρόπαιο του Nations League τον Ιούνιο του 2019, με την προοπτική να κερδίσουν άλλα 4.5 εκ. ευρώ εάν κατακτήσουν τον τίτλο, ενώ το μέγιστο ποσό που θα δοθεί δεν θα υπερβαίνει τα 7.5 εκ. ευρώ.
Όσον αφορά τις ομάδες της League B, αυτές μπορούν να κερδίσουν το περισσότερο 2 εκ. ευρώ, ενώ αυτές της League C, όχι πάνω από 1.5 εκ. ευρώ. Οι ομάδες της League D, που ανήκουν στην χαμηλότερη βαθμίδα της διοργάνωσης, θα μπορούν να γίνουν πλουσιότερες όχι πάνω από ένα εκ. ευρώ.Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν από τον Σεπτέμβριο έως και το Νοέμβριο του 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here