ΕΠΣ Σερρών: Υπενθύμιση προς τα Σωματεία για την τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου, ελέγχους και τον ασκούντα καθήκοντα ιατρού αγώνα!!!

Η Ε.Π.Σ.Σερρών σας υπενθυμίζει τις διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση στο σύνολο της Επικρατείας υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της Πανδημίας Covid-19. Αναλυτικά όσα προβλέπονται για τους ΑΓΩΝΕΣ:

-αθλητές έως και 11 ετών : self test παρουσία του υπεύθυνου COVID της ομάδας ή του προπονητή την ημέρα του αγώνα
-αθλητές 12 έως και 17 ετών : PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών
-αθλητές 18 ετών και άνω : PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών
**εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ
***Oι προπονητές: PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών

Με απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ.Σερρών από τον Δεκέμβριο του 2021, ο έλεγχος των παραπάνω πιστοποιητικών γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το πρόσωπο που ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα και τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να παραδίδουν την κατάσταση covid-19(μπορείτε να την βρείτε και στο site της Ε.Π.Σ.Σ) και σε ΕΝΤΥΠΗ μορφή(εκτυπωμένα), όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά(βεβαίωση αρνητικού rapid test ή βεβαίωσης εμβολιασμού εν ισχύ ή βεβαίωση νόσησης) για την ομαλότερη εξέλιξη της διαδικασίας. Δεν επιτρέπεται οι βεβαιώσεις να επιδεικνύονται μέσω κινητών, φωτογραφιών, ή με οποιοδήποτε άλλο διαφορετικό τρόπο.
Επιπλέον για τον ευκολότερο έλεγχο και την αποφυγή καθυστέρησης τα σωματεία να μεριμνήσουν οι Κάρτες Υγείας των αθλητών να είναι σωστά τοποθετημένες, όπισθεν των δελτίων και ευδιάκριτες.

Θυμίζουμε πως από 01/01/2022 η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα, στους αγώνες ευθύνης της, ανδρών και ακαδημιών, θα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, όπως προβλέπεται και από τον Κ.Α.Π, χωρίς η Ε.Π.Σ.Σερρών να εμπλέκεται σε καμία περίπτωση στον ορισμό του.
Tα σωματεία θα πρέπει να μεριμνήσουν ούτως ώστε τα πρόσωπα αυτά να έχουν την ανάλογη ιδιότητα που προβλέπεται, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η παρουσία του θεωρείται άκυρη και επιβάλλονται οι ανάλογες ποινές που προβλέπονται από τον Κ.Α.Π.
Τα σωματεία θα πρέπει να ενημερώσουν την Ε.Π.Σ.ΣΕΡΡΩΝ υπεύθυνα για τα πρόσωπα που θα ασκούν ιατρική μέριμνα.

Σημειώνονται αναλυτικά όσα ορίζει το άρθρο 16 του Κ.Α.Π για την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα και όσα προβλέπονται σε διαφορετική περίπτωση:

«…Σε όλους τους αγώνες, όλων των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ανδρών και ακαδημιών είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα.
Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής είτε διασώστης, απόφοιτος των ΤΕΙ και διαπιστευμένος του ΕΚΑΒ ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για την ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόσωπο που να ασκεί καθήκοντα γιατρού, κατά τα ανωτέρω, ο αγώνας δεν διεξάγεται και ισχύουν οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 21 παρ. 3 περ. ΙΙ του ΚΑΠ. Κατ’ εξαίρεση, αν, για λόγους ανωτέρας βίας, το πρόσωπο που ασκεί καθήκοντα ιατρού του αγώνα δεν προσέλθει στον αγώνα ή, κατά τη διάρκεια του αγώνα, αποχωρήσει λόγω κατεπείγουσας περίπτωσης, ο αγώνας δεν αρχίζει ή διακόπτεται οριστικά, αντίστοιχα, χωρίς ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, πλην, όμως, για τη συνδρομή των ως άνω προϋποθέσεων αποφασίζει η οικεία Πειθαρχική επιτροπή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here