O νέος χάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου: οι ομάδες της Football League ανεβαίνουν μια κατηγορία!!!

Μετά την τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη(03/06) των ομάδων της Super League2 και της Football League με τον Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία και του Λεωνίδα Λεουτσάκου φαίνεται ότι τη νέα χρονιά θα υπάρχουν μόνο δύο επαγγελματικές κατηγορίες, η Super League1 και η Super League2 στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης το οποίο και θα νομοθετηθεί την επόμενη εβδομάδα, ώστε να διαμορφωθεί επίσημα ο νέος χάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δίνει τη δυνατότητα σε στις ομάδες της Football League να ανέβουν με οικονομικά κριτήρια μια κατηγορία.

Στη Super League2 θα προστεθούν και οι Β’ ομάδες τεσσάρων ομάδων της Super League1  και συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.
Από την τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε με τον πρόεδρο της Super League Λεωνίδα Μπουτσικάρη, προέκυψε επίσης ότι οι ομάδες Β’ που θα δημιουργηθούν θα χωριστούν και θα μοιραστούν στους ομίλους.

Η νέα Super League2 θα είναι χωρισμένη σε 2 ομίλους.

Η κάθε ΠΑΕ της Super League2 θα πρέπει να έχει 250.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο και 100.000 ευρώ εγγυητική επιστολή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκης ενημέρωσε τους 20 της Football League πως σύντομα θα καταβληθεί σε κάθε ΠΑΕ της Football Leauge, το ποσό των 77.500 ευρώ από το στοίχημα.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι που θα πάνε  οι 2 ομάδες της Super League 2 οι οποίες υποβιβάστηκαν (Καραϊσκάκης και ΟΦΙ) και από την Football League εάν θα ανέβουν 16 ομάδες ή όλες οι ομάδες, και ίσως 4 ομάδες από την Γ’ Εθνική.
Αλλά και το ζητούμενο είναι για το πόσες ΠΑΕ θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα οικονομικά κριτήρια, κάτι που θα παίξει ρόλο στον τελικό αριθμό των ομάδων για τη νέα Super League2.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here