EURO 2020: με θεατές και στο “Ολίμπικο”

Η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FIGC) μετέφερε στην UEFA τη διαβεβαίωση της ιταλικής κυβέρνησης ότι στους αγώνες της τελικής φάσης του EURO 202Ο οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο “Ολίμπικο” της Ρώμης, θα υπάρξει πληρότητα τουλάχιστον 25% της χωρητικότητας του σταδίου. Ως εκ τούτου, η UEFA επικύρωσε τη Ρώμη ως μία από τις πόλεις διεξαγωγής αγώνων της τελικής φάσης.

Η Ρώμη έγινε έτσι η ένατη πόλη από αυτές που έχουν αναλάβει αγώνες της τελικής φάσης του EURO, η οποία δηλώνει ότι μπορεί να φιλοξενήσει θεατές στο στάδιο διεξαγωγής τους (για τιις προηγούμενες οκτώ υπάρχει προγενέστερη ενημέρωση της UEFA).

Η UEFA αποφάσισε να αποδεχθεί το αίτημα των εθνικών ομοσπονδιών και των λιγκών και να αναβάλει κατά ένα χρόνο το Euro 2020 λόγω του κορωνοϊού, κάνοντάς το Euro 2021. Θα δοθεί χρόνος στις ευρωπαϊκές λίγκες να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους πριν από τη λήξη της σεζόν (και των συμβολαίων) στις 30 Ιουνίου, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι ο εφιάλτης της πανδημίας θα έχει υποχωρήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here