Ο χειρότερος καθυστερούμενος τελικός Copa del Ray όλων των εποχών;

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικρατεί της Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0 με την εκτέλεση πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ (63′) και αναδεικνύεται σε Κυπελλούχο Ισπανίας για το 2020 και για 3η φορά στην ιστορία της.
Ο εξ αναβολής αγώνας βρήκε τους <<αιώνιους αντιπάλους>> της Χώρας των Βάσκων έναν χρόνο αργότερα από την αρχικώς οριοσθείσθα ημερομηνία του τελικού (18/4/2020). Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ αγωνίστηκαν το Σάββατο(3/4), στα πλαίσια της διοργάνωσης του κυπέλλου Copa del Ray (2019-2020) της Ισπανίας στο ουδέτερο (καθώς δεν αποτελεί έδρα καμίας ομάδας) στάδιο Καρτούχα της Σεβίλης. Παρότι είχαν εξαιρετικές επιδόσεις στα προηγούμενα παιχνίδια της διοργάνωσης (η Μπιλμπάο, μεταξύ άλλων, απέκλεισε την Μπαρτσελόνα ενώ η Σοσιεδάδ σε φάση νοκ άουτ απέκλεισε.. την Ρεάλ Μαδρίτης!), κατάφεραν να διατηρήσουν έναν τελικό δίχως ενδιαφέρον. Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με άγχος και νευρικότητα, πράγμα που δυσκόλεψε τις ομάδες να σκοράρουν. Το θέαμα ήταν λειψό, καθώς έκαστη ομάδα είχε από μόλις μία ”απειλητική” φάση. Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Μπιλμπάο να αμύνεται. Η πίεση της Σοσιεδάδ ανταμοίφθηκε με ένα πέναλτι στο 62′. Το μοιραίο λάθος του κεντρικού αμυντικού της Αθλέτικ, Ινίγο Μαρτίνεθ, αρχικά τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα. Ύστερα από χρήση VAR όμως, η κόκκινη γύρισε στην τσέπη του διαιτητή και δόθηκε κίτρινη κάρτα. Η εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Μίκελ Ογιαρθάμπαλ έδωσε μία πινελιά θεάματος στο παιχνίδι στο 63′. Η φτωχή απειλητική δραστηριότητα των ομάδων συνεχίστηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Χαβιέρ Εστράδα Φερνάντεθ. Αν και οι δύο ομάδες έδειχναν σημάδια στέρησης στο αμυντικό και επιθετικό κομμάτι, η Σοσιεδάδ αποδείχθηκε καλύτερη. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρώτη γυναίκα βοηθός διαιτητή, Γκουανταλούπε Πόρας Αγιούσο, έκανε το ντεμπούτο της σε τελικό ισπανικού κυπέλλου.
Η Ρεάλ Σοσιεδάδ κέρδισε μόλις το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της, για πρώτη φορά μετά το 1988.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τέσσερα κόρνερ κέρδισε η Αθλέτικ Μπιλμπάο και ένα η Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Ο φετινός τελικός κυπέλλου Copa del Ray της Ισπανίας (2020-2021) έχει οριστεί για το Σάββατο 17/4, όπου Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here