Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχική Διάφορα Σαν σήμερα… πρεμιέρα του ΠΡΟ-ΠΟ με έπαθλο χρήματα και ρύζι!!!

Σαν σήμερα… πρεμιέρα του ΠΡΟ-ΠΟ με έπαθλο χρήματα και ρύζι!!!

Σαν σήμερα 1η Μαρτίου του 1959 έκανε πρεμιέρα το ΠΡΟ-ΠΟ με ένα δελτίο που περιείχε 12 βασικούς αγώνες, καθώς και επιπλέον 2 αναπληρωματικούς αγώνες.

Το πρώτο δελτίο του ΠΡΟ-ΠΟ, που κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου του 1959, ήταν η αποθέωση του μάρκετινγκ, αφού όσοι προέβλεπαν σωστά τα αποτελέσματα εκτός από χρήματα θα κέρδιζαν και το βάρος τους σε ρύζι «Μπάρμπα Μπεν»!

Το πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ, με έπαθλο λεφτά και ρύζι!

Τον Δεκέμβριο του 1958, με βασιλικό διάταγμα, ιδρύεται στην Ελλάδα ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ), με σκοπό να οργανώσει το παιχνίδι ΠΡΟγνωστικών αγώνων ΠΟδοσφαίρου, το ΠΡΟ-ΠΟ. Η Ελλάδα ακολούθησε το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες λειτουργούσαν ήδη αντίστοιχοι φορείς με μεγάλη επιτυχία. Στόχος της δημιουργίας του οργανισμού ήταν η οικονομική ενίσχυση του ελληνικού αθλητισμού και των δημόσιων εσόδων. «Ενισχύσατε τον αθλητισμό μας. Δώστε στα ελληνικά νιάτα γήπεδα, γυμναστήρια, πισίνες, στάδια, χαρά και υγεία με ένα Προπό», έλεγε η πρώτη διαφήμιση.

Το επιπλέον δώρο-έκπληξη ήταν ότι ο νικητής θα κέρδιζε το βάρος του σε ρύζι. Εξαιρετικό μάρκετινγκ στα τέλη της δεκαετίας του ’50 από την εταιρεία «Μπάρμπα Μπεν», που προέβλεψε την επιτυχία του νέου παιχνιδιού.

Τα παιχνίδια που συμπεριλήφθηκαν στο πρώτο ΠΡΟ-ΠΟ ήταν τα εξής: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Απόλλων Θεσσαλονίκης – Άρης, ΑΕΚ – Εθνικός Πειραιά, ΠΑΟΚ – Πανιώνιος, Παναιγιάλειος – Δόξα Δράμας, Ερμής Πειραιά – Δόξα Πειραιά, Δάφνη Αθηνών – ΑΕΝ Ιωνίας, Ηλυσιακός – Ατρόμητος Αθηνών, ΑΟ Κηφισιάς – ΓΣ Αμαρουσίου, Φίλιππος Θεσσαλονίκης – Δόξα Θεσσαλονίκης, Βερόνα – Νοβάρα, Ταράντο – Αταλάντα.

Το πρώτο δελτίο περιελάμβανε 12 τακτικούς και 2 αναπληρωματικούς αγώνες. Συμπληρώθηκαν 213.670 στήλες και εισπράχθηκαν 1.004.778 δραχμές. Ο μοναδικός «12άρης», τα στοιχεία του οποίου έγιναν γνωστά (Νίκος Πάσαρης, κάτοικος Κυψέλης), κέρδισε 228.360 δρχ. και οι 47 «11άρηδες» πήραν από 4.757 δρχ. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και οι Λάκης Πετρόπουλος και Βαγγέλης Πανάκης!

πηγές: fosonline,iefimerida

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here