Δρομείς υγείας – Σάββας Δαβίτης: Ανακαλύπτοντας τα όρια μέσα από τη δράση του αθλητισμού!!!

 

Η “ταυτότητα” του Σάββα Δαβίτη: “Γεννήθηκα το 1977 στις Σέρρες και τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος.”

Ποια είναι η σχέση που διατηρεί με τον αθλητισμό;
“Η σχέση μου με τον αθλητισμό ξεκίνησε πριν από περίπου 1,5 χρόνο με τρέξιμο και ποδηλασία. Πλέον ο αθλητισμός έχει γίνει τρόπος ζωής. Είναι μέρος της καθημερινότητας μου. Μου δίνει ενέργεια, βελτιώνει την υγεία μου και μου δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψω τα όρια μου.”

Ποιες αναμνήσεις τού μένουν χαραγμένες από την αθλητική πορεία του;
“Υπάρχουν πολλές όμορφες δρομικές στιγμές σε όλη αυτή την περίοδο. Ο κάθε αγώνας είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιους από αυτούς είναι η στιγμή που ολοκλήρωσα τον πρώτο μου μαραθώνιο, κάτι που ως τότε τον θεωρούσα τελείως ακατόρθωτο. Ξεχωριστή θέση έχει και ο πρώτος μου αγώνας. Το VOREIA SERRES TRAIL.”

Ποια μέρη επιλέγει για την σωματική και πνευματική του άσκηση-προπόνηση;
“Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που τρέχω. Εξαρτάται από τις υποχρεώσεις μου. Στις Σέρρες έχουμε την τύχη να έχουμε πολλά μέρη για άθληση. Εγώ συνήθως προτιμώ την Κοιλάδα με τα πανέμορφα μονοπάτια της.”

Φύση, άθληση και εθελοντισμός. Ποια πλεονεκτήματα προσφέρουν στον άνθρωπο;
“Όπως ανέφερα και πριν στις Σέρρες έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε κοντά στη φύση μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Η επαφή με τη φύση με ηρεμεί και με χαλαρώνει. Όλη αυτή την ομορφιά που μας προσφέρει η φύση πρέπει να τη φυλάσσουμε σαν κόρη οφθαλμού. Πέρα από τον αθλητισμό ο εθελοντισμός, η προσφορά, η αλληλεγγύη συμβάλλουν κατά ένα μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Δίνεις χωρίς να περιμένεις κάποιο αντάλλαγμα.”

Και τέλος το σχόλιό του για το έργο των δρομέων υγείας: “Οι Δρομείς Υγείας Πανσερραϊκού είναι ένας σύλλογος με άτομα που αγαπούν τον αθλητισμό ανεξαρτήτως ρεκόρ, χρόνου και αποστάσεων. Προωθούν τον εθελοντισμό και προστατεύουν τη φύση.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here