«Είναι μεγάλος ο κίνδυνος με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων»!!!

Έξι μήνες απομένουν για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

«Μεγάλος ο κίνδυνος των Ολυμπιακών Αγώνων» λέει ειδικός γιατρός
Οι προετοιμασίες των Ολυμπιακών Αγώνων μπαίνουν στην τελική ευθεία, καθώς απομένουν έξι μήνες μέχρι τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή, ωστόσο οι ειδικοί γιατροί πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο στοίχημα.
Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι διοργανωτές τελούν υπό πίεση και τα ερωτηματικά για το αν τελικά θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολλά.
Η Ιαπωνία έκλεισε τα σύνορά της για να μην εξαπλωθούν τα κρούσματα, αλλά η άφιξη χιλιάδων αθλητών και των σινοδών τους προβληματίζει τους επιστήμονες, καθώς στην ιαπωνική πρωτεύουσα αναμένονται 15.000 αθλητές και προσωπικό υποστήριξης
«Πρέπει να το διακινδυνεύσουμε; Είναι μεγάλος ο κίνδυνος με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Αντιμετωπίζουμε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από ό, τι πέρυσι, οπότε γιατί πρέπει να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν το 2020 λόγω του κινδύνου μολύνσεων;»”, δήλωσε στο Reuters ο Κεντάρο Ιουάτα, ειδικός των μολυσματικών ασθενειών από το Πανεπιστήμιο του Κόμπε.
Οι διοργανωτές υποστήριξαν ότι η αναβολή των Αγώνων για ακόμη ένα έτος δεν είναι προς συζήτηση, αφήνοντας ως μόνες επιλογές τη διεξαγωγή ή την ακύρωση.
Οι φωνές που ζητούν την ακύρωση των Αγώνων ολοένα και πληθαίνουν, ενώ οι κάτοικοι της Ιαπωνίας έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους σε σχετικές δημοσκοπήσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here