Το φθινόπωρο οι εκλογές… στις αθλητικές ομοσπονδίες μέσω νομοθετικής ρύθμισης!!!

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε πως οι εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων όλων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας θα διεξαχθούν το προσεχές φθινόπωρο, καθώς θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση.
Ο αθλητικός νόμος προβλέπει εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια, μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, που όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021 αναβλήθηκαν, ενώ η 4ετής θητεία των διοικήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες ολοκληρώνεται στα τέλη του 2020.
Τέλος, το προπαρασκευαστικό στάδιο εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», που δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού:

1) Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος.
Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.
2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.
3) Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here