Ο Σάββας Νικόλαος…βοηθός Super League στο 1ο σεμινάριο Video Assistant Referee (VAR)!!!

Στην επιλογή της 1ης ομάδας Αξιωματούχων Διαιτησίας της 1ης Κατηγορίας οι οποίοι συμμετέχουν στο Προγραμματισμένο Σεμινάριο V.A.R. υπό την αίγιδα της ΚΕΔ/ΕΠΟ, βρίσκεται ο Σερραίος βοηθός της Super League Σάββας Νικόλαος.
Το Σεμινάριο αφορά τους Αξιωματούχους Διαιτησίας της 1ης Κατηγορίας (1η ομάδα) και πραγματοποιείται το διάστημα 15-19/4/2019 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο “Golden Age”. To Σεμινάριο διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα το θεωρητικό κομμάτι στην Αίθουσα που πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο.(κτίριο Δ’) ενώ το πρακτικό κομμάτι στο Γήπεδο που βρίσκεται πλησίον.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:
– Η παρουσίαση του τεχνολογικού εξοπλισμού
– Η απόκτηση εξοικείωσης αναφορικά με τη λειτουργία του εξομοιωτή και του λοιπού εξοπλισμού.
– Η ενημέρωση για νεώτερες κατευθύνσεις σχετικά με το Πρωτόκολλο χρήσης VAR.
– Η εξάσκηση με εξομοιωτή.
– Η πραγματοποίηση πρακτικών με Online VAR ασκήσεις στο γήπεδο.

Στο πλαίσιο της επικείμενης εφαρμογής του Video Assistant Referee απαιτείται σημαντικός χρόνος για την εκπαίδευση των διαιτητών και των βοηθών VAR, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική χρήση του συστήματος, ειδικότερα σε σύνθετες ή κομβικές φάσεις αγώνων, όπου οι αξιωματούχοι διαιτησίας θα κληθούν κάτω από συνθήκες πίεσης να επανεξετάσουν τις περιπτώσεις αυτές.
Η επίτευξη υψηλού επιπέδου ακρίβειας για τον προσδιορισμό του κατά πόσον μια απόφαση θα επανεξεταστεί, καθώς και η ελαχιστοποίηση του χρόνου που απαιτείται για την επανεξέταση αυτή, χωρίς να επηρεάζεται η ακρίβεια, είναι τα σημαντικότερα ζητήματα της συγκεκριμένης εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here