Γ’ ΕΘΝΙΚΗ… Οι Πρωταθλητές θα προβιβαστούν απευθείας στη Football League!!!

Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής σχετικά με την διαδικασία των μπαράζ ανόδου στην Football League. Πέρυσι ο πρωταθλητής του Α’ Ομίλου Απόλλων Παραλιμνίου έπαιξε μετά το τέλος του Πρωταθλήματος  της Γ’ Εθνικής αγώνες μπαράζ και τελικά δεν ανέβηκε, φέτος αυτό αλλάζει και ο πρωταθλητής του κάθε ομίλου θα ανέβει απευθείας στην Football League, που αξίζει να σημειωθεί ότι τη νέα σεζόν θα είναι ημιεπαγγελματική κατηγορία.
Έτσι, στο θέμα της ανόδου οι πρωταθλητές των 8 ομίλων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, θα βρεθούν τη νέα σεζόν 2019-2020 στην Football League, ενώ θέση στην ημιεπαγγελματική αυτή κατηγορία,θα διεκδικήσουν και τέσσερις δευτεραθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής, συνολικά δώδεκα(12) ομάδες.
Όσον αφορά τον Προβιβασμό των ομάδων από τις Ε.Π.Σ. στην Γ’ Εθνική κατηγορία, θα τον διεκδικήσουν οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, προβιβάζονται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2019 – 2020.
Όσο για την Παραμονή στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία, μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων, θα υποβιβαστούν σε κάθε Όμιλο οι Ομάδες που θα καταλάβουν από την 9η θέση και κάτω, εκτός των Ομίλων που έχουν δεκατέσσερις (14) Ομάδες στους οποίους θα υποβιβαστούν από την 10η θέση και κάτω. Για τους 3ο , 5ο , 6ο και 7ο Ομίλους από την 2η θέση έως και την 8η θέση, οι Ομάδες θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 με εξαίρεση τις τέσσερις (4) δευτεραθλήτριες που τυχόν προβιβαστούν στην Football League με την διαδικασία των αγώνων προβιβασμού, ενώ από την 9η θέση και κάτω θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. Για τους 1ο , 2ο , 4ο και 8ο Ομίλους από την 2η θέση έως και την 9η θέση οι Ομάδες θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 με εξαίρεση τις τέσσερις (4) δευτεραθλήτριες που τυχόν προβιβαστούν στην Football League με την διαδικασία των αγώνων προβιβασμού, ενώ από την 10η θέση και κάτω θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.

Δείτε ΕΔΩ τη νέα προκήρυξη, όπως προέκυψε μετά τις τελευταίες αλλαγές στο άρθρο 14.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here