ΑΕΤΟΣ ΧΑΡΩΠΟΥ… Το ταξίδι που ξεκίνησε το 2012…έφτασε στο τέλος του!!!

Το ταξίδι που ξεκίνησε το 2012 όταν μια παρέα παικτών ανέλαβε τη διοίκηση του Αετού, έφτασε στο τέλος του…ευχόμαστε να βρεθεί μία νέα διοίκηση για τη συνέχιση της ομάδας που τόσο αγαπήσαμε.

Η Σχετική ανακοίνωση:

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΑΕΤΟΥ ΧΑΡΩΠΟΥ

Δυστυχώς όλα τα ωραία, κάποτε τελειώνουν. Το ταξίδι που ξεκίνησε το 2012 όταν μια παρέα παικτών ανέλαβε τη διοίκηση του Αετού, έφτασε στο τέλος του. Λόγο αυξημένων επαγγελματικών και άλλων υποχρεώσεων αλλά και μέλη που αποχώρησαν για το εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας, η υπάρχων διοίκηση αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο της διατήρησης της ομάδας ,που για εμάς υπήρξε κάτι παραπάνω από μία ποδοσφαιρική ομάδα. Ζητείται νέος ανάδοχος της ομάδας για να συνεχίσει το έργο και εμείς όσο μπορούμε θα βοηθάμε στην προσπάθεια του.
Μετά από 7 έτη προσφοράς και δημιουργίας, και μάλιστα κάτω από αντίξοες οικονομικές λόγο κρίσης συνθήκες, η υπάρχον διοίκηση έχει κατάφερει να συνδέσει το όνομα του Αετού με σταθερή και δυναμική παρουσία κάθε έτος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Σερρών και κατέστησε την ομάδα πρώτη δύναμη στην περιοχή μετά τον Εθνικό Σιδηροκάστρου. Όμως πέρα από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, δεχθήκαμε και πολλές άλλες και μεγάλες προκλήσεις .Για αυτούς που δεν μας γνωρίζουν, η διοίκηση αποτελείτε από ενεργούς ποδοσφαιριστές και είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση του γηπέδου, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, τη λειτουργία της ομάδας και δραστηριότητες για την βοήθεια συνανθρώπων μας αλλά και του τόπου μας.

Ενδεικτικά αναφέρω :

– ότι ήμασταν παρών και αγωνιστές στον αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στην τοποθεσία Μαύρα Λιθάρια (κάτω από τις ανεμογεννήτριες) γνωρίζοντας από τη πρώτη στιγμή τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε στην περιοχή μας η εξόρυξη χρυσού με κυάνωση των μεταλλευμάτων.

– Η διοργάνωση της ετήσιας χοροεσπερίδας κάθε χρόνο με την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου, εκτός από το αντάμωμα των αποδήμων, είχε σκοπό να φέρει τον κόσμο της περιοχής στο χωριό μας και να αναδεικνύουμε τις τοπικές παραδόσεις μας και αυτό το πετύχαμε με το παραπάνω.

– η κοινωνική και οικονομική βοήθεια σε συνανθρώπους μας και διάφορα ζητήματα που προέκυψαν κατά καιρούς(Μακεδονικό, δωρεές κ.α).
Η φιλοσοφία μας στο ποδόσφαιρο και σκοπός μας ως διοίκηση ήταν η ανάδειξη νέων ποδοσφαιρικών ταλέντων και όχι η πρόσληψη μισθοφόρων ποδοσφαιριστών που μπορεί να φέρουν οικονομική δυσχέρεια στα οικονομικά του συλλόγου μας αφού η μακροζωία του συλλόγου ήταν η κύρια προτεραιότητα μας. Εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσαμε να απέχουμε από τη παραπάνω φιλοσοφία εφόσον όλα τα μέλη μας ανήκουν στην εργατική τάξη και δεν υπήρχε κάποιος πολύ ισχυρός οικονομικά πρόεδρος-χρηματοδότης για να ¨βάζει¨ λεφτά. Το μοντέλο μας με ισότιμα μέλη – ποδοσφαιριστές που προσφέρουν εργασία για εύρεση οικονομικών πόρων φαίνετε πώς πέτυχε, και πλέον το βλέπεις σε πολλές ομάδες του νομού αλλά εμείς ήμαστε υπερήφανοι που το εισάγαμε πρώτοι στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο.
Να αναφέρω επίσης ότι από τη πλευρά μας γίνανε και λάθη. Λάθη κάνει όποιος κάνει έργα, αυτός που δεν κάνει τίποτα και μόνον αυτός δεν κάνει λάθη. Ζητούμε συγνώμη σε όλους όσους αδικήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Οι αποφάσεις για σημαντικά θέματα, πάρθηκαν κατόπιν ψηφοφορίας. Όποιος έχει ασχοληθεί με τα κοινά, γνωρίζει ότι η διαχείριση ζητημάτων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς είναι εκ φύσεως περίπλοκη και είναι πολύ εύκολο να πάρεις κάποια ή κάποιες λάθος αποφάσεις . Τα λάθη μας δεν γίνανε εσκεμμένα αλλά κυρίως από την έλλειψη εμπειρίας αφού στην ηλικία μας το μόνο που έπρεπε να μας απασχολεί ήταν το ποδόσφαιρο όμως εμείς διαλέξαμε το δύσκολο δρόμο του ποδόσφαιρου-διοίκησης.
Μετά την αποδοχή και παραδοχή των δικών μας σφαλμάτων, πρέπει να αναφέρω και τα δικά μας παράπονα. Το σημαντικότερο παράπονο όλων μας διοίκησης-προπονητή-ποδοσφαιριστών ήταν η απουσία του κόσμου από το γήπεδο στους αγώνες. Πόσο μάλλον δε σε σημαντικούς αγώνες που η ομάδα είχε την ανάγκη να νιώσει την παρουσία του κόσμου για να εμψυχώσει τους παίκτες αλλά και τα 5 ευρώ του εισιτηρίου είναι μία οικονομική ανάσα στον σύλλογο όταν τα έξοδα της διαιτησίας μόνο ανά αγώνα φτάνουν τα 140 ευρώ. Σίγουρα η δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζούμε έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό. Όμως δεν δικαιολογείτε σε ντέρμπι κορυφής απέναντι σε μία ιστορική ομάδα όπως η Σκοτούσσα, από ένα ολόκληρο χωριό όπως το Χαρωπό να έχουμε 5 Χαρωπιανούς στο γήπεδο μας. Ποτέ ο κόσμος του Χαρωπού δεν ήταν ποδοσφαιρόφιλος και αυτό το γνωρίζαμε και όταν αναλάβαμε την ομάδα. Όμως τα τελευταία χρόνια η η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Νιώσαμε ότι οι προσπάθειες μας ως διοίκηση , δεν έχουν ανταπόκριση. Και πέραν των παραπάνω λόγων που η διοίκηση πήρε την απόφαση να παραιτηθεί, η απουσία του κόσμου από το γήπεδο, ήταν το κυριότερο πλήγμα.
Παρόλο που ο κόσμος δεν ήταν παρών στο γήπεδο, ήταν παρών σε κάθε εκδήλωσή μας. Δεν θα μπορούσαμε να μην τους το αναγνωρίσουμε αυτό. Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλο τον κόσμο που μας στήριξε με κάθε μέσο , υλικά , χρηματικά και με προσπάθεια του. Ευχαριστούμε θερμά:

– Τα Καταστήματα για τις χορηγίες δώρων και ημερολογίων

– Τους κάτοχους καρτών ενίσχυσης

– Τον προπονητή μας κ. Αβραμίδη Γιώργο για την τριετή μας συνεργασία του ευχόμαστε καλή συνέχεια.

– Τους συλλόγους Αποδήμων Χαρωπού και Αγίου Γεωργίου Χαρωπού για την αμέριστη βοήθεια τους.

– Την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιερέα μας πάτερ Γεώργιο.

– Όλους εσάς που ήρθατε στους χορούς μας και σε κάθε εκδήλωση που κάναμε

– Ακόμη να ευχαριστήσουμε όλους και όλες εκείνες που με κάθε τρόπο και σε κάθε μας προσπάθεια εμφανίζονταν δίπλα μας για να μας βοηθήσουν στο πλαίσιο του εθελοντισμού.
Αυτοί ήταν οι λόγοι της προσπάθειας μας αλλά και το κουράγιο μας τόσο καιρό. Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά και ευχόμαστε να βρεθεί μία νέα διοίκηση για τη συνέχιση της ομάδας που τόσο αγαπήσαμε.

Με εκτίμηση το Δ.Σ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here