ΕΠΣ Λασιθίου…Eπαναλειτουργία του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής!!!

H ΕΠΣ Λασιθίου, με έγγραφο που έστειλε στην ΕΠΟ, προτείνει την επαναλειτουργία του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής, προκειμένου να συζητηθεί στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, που θα γίνει στις 29 Ιουνίου 2018.

Στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

«Συνέχεια του με αριθ. πρωτ. 13450/27-4-2018 εγγράφου σας σχετικό με την Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων Μελών της στην Αθήνα στις 29 Ιουνίου 2018 και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 28 του κατά στατικού της ΕΠΟ υποβάλλουμε στην Γενική Συνέλευση σχετικές προτάσεις με επεξήγηση αυτών προκειμένου να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις στη παραπάνω Γενική Συνέλευση για το θέμα αυτό.
Από την ημέρα πού αναλάβαμε τα καθήκοντα μας τώρα και δύο χρόνια στην ΕΠΣ Λασιθίου προσπαθούμε να κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα για να μπορέσουμε να βγάλουμε από την αφάνεια πού υπάρχει το Λασιθιώτικο Ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο.
Στην προσπάθεια μας αυτή ακούμε τα προβλήματα των Σωματείων μας και παρατηρούμε το οικονομικό θέμα πού αντιμετωπίζουν όλα τα Σωματεία του Νομού μας και κυρίως αυτά πού πρωτοστατούν τα τελευταία χρόνια στην Α’ κατηγορία του τοπικού.
Πώς θα αναβαθμισθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αφού η κρίση και η κατάσταση πού βρίσκεται η χώρα μας δεν βοηθάει τα Σωματεία να βρουν χρήματα πού να αντεπεξέλθουν στις μετακινήσεις εκτός Κρήτης.

Προτάσεις μας είναι:

1) Να επαναλειτουργήσει το Περιφερειακό Πρωτάθλημα όπως παλαιότερα σε δέκα (10) ομίλους στο οποίο θα αγωνίζονται αρκετοί μικροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές έτσι και η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου θα είναι πολύ καλύτερη και τα οικονομικά έξοδα λιγότερα και σε γενικές γραμμές θα είναι ένα καλό «Σχολείο» σε νέα παιδιά αλλά και σε εμπειρίες στους διαιτητές.
Επίσης έτσι όλες οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Χώρας θα αντιπροσωπεύονται και οι φίλαθλοι θα μπορούν να βλέπουν και ομάδες από άλλες Ενώσεις στα γήπεδα τους.
Οι πρωταθλητές των ομίλων ύστερα από αγώνες κατάταξης θα ανέρχονται τέσσερεις (δύο σε κάθε όμιλο) στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.
Η Γ’ Εθνική Κατηγορία να γίνει και πάλι σε δύο ομίλους (Βορρά και Νότος) από όπου θα ανέρχονται στη Football League οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο.
2) Πιστεύουμε ότι με την παραπάνω αλλαγή θα δώσετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα θα μπορούν τα Σωματεία να καλύψουν τα έξοδα τους οι διαιτητές θα έχουν περισσότερους αγώνες στο ενεργητικό τους και ο κόσμος θα παρακολουθεί κάθε χρόνο στο Νομό του έστω και ένα Σωματείο του Νομού του σε Εθνικές Κατηγορίες.
3) Οι οικονομικές ενισχύσεις καλό θα είναι να δίνονται τακτικότερα προς τις Ενώσεις αφού το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα επιβίωσης του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου και φυσικά των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Χώρας.
Ευελπιστούμε στην υλοποίηση της παραπάνω πρόταση μας και περιμένουμε την απάντηση σας».

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here