Άρης Παλαιοχωρίου… Ένσταση για να μην παίξει ο Ηρακλής στα playoffs ανόδου!!!

Η ομάδα του Άρη Παλαιοχωρίου από την Χαλκιδική που τερμάτισε στην 2η θέση του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε ένσταση σε βάρος του Ηρακλή και ζητάει  να απαγορευθεί η συμμετοχή των «κυανολεύκων» στα πλέι οφ ανόδου επικαλούμενος τον ΚΑΠ.
Σύμφωνα με την ένσταση του Άρη Παλαιοχωρίου και βάσει την συγκεκριμένης διάταξης, από την στιγμή που πέρυσι ο Ηρακλής αποφάσισε να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική και όχι στο τοπικό πρωτάθλημα, θα πρέπει να περιμένει άλλη μία χρονιά για να έχει δικαίωμα ανόδου και όχι να ανέβει με την πρώτη. Πλέον, ο λόγος περνάει στην ΕΠΟ, η οποία και θα αποφασίσει.
Το επίμαχο άρθρο αναφέρει:
“Π.Α.Ε., που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει δήλωση συμμετοχής σε πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί, υποβιβάζεται και έχει την δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί:
α) Είτε στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής στην οποία θα δικαιούταν να συμμετάσχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά
β) Είτε στην κατηγορία που δικαιούται να μετέχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά, χωρίς δικαίωμα προβιβασμού την πρώτη αγωνιστική περίοδο. Το δικαίωμα προβιβασμού θα αποκτήσει την επόμενη, δεύτερη, περίοδο εφόσον στην πρώτη που θα αγωνισθεί στην αυτή κατηγορία καταλάβει μία από τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας ή του ομίλου της κατηγορίας”.

Από την άλλη, ανακοίνωση εξέδωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή και αναφέρεται στην ένταση του Παλαιοχωρίου και ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για την έκδοση καρτών διαρκείας.

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908

 Στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του ποδοσφαιρικού Ηρακλή ασχολήθηκε με μια σειρά από σημαντικά θέματα που έχουν σχέση με την λήξη του πρωταθλήματος και την κατάκτηση της πρώτης θέσης, με την προετοιμασία των αγώνων μπαράζ και όλως εκτάκτως με το ξαφνικό ενδιαφέρον του Άρη Παλαιοχωρίου ο οποίος, όπως σίγουρα μας διαβεβαίωσαν οι νομικοί μας, δεν έχει απολύτως κανένα έννομο συμφέρον.
Για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο λήξαν πρωτάθλημα θεωρούμε υποχρέωσή μας να συγχαρούμε:
Όλους τους ποδοσφαιριστές και αυτούς που ξεκίνησαν αλλά και όλους όσους συνέχισαν μέχρι το τέλος.
Να συγχαρούμε επίσης τους δύο προπονητές μας Αναστασιάδη Αθανάσιο και Μπαξεβάνο Σπύρο, τον βοηθό τους Γκιζέλη Φώτη, τους δύο γυμναστές μας Βακαλόπουλο Παγώνη και Κούρτογλου Θάνο, τους δύο φυσιοθεραπευτές μας, Τσιολακίδη Κωνσταντίνο και Ροδίτη Γιώργο, τους γιατρούς μας Μανώλογλου Κωνσταντίνο και Ξυλούρη Νικόλαο και τέλος τον ακούραστο φροντιστή μας Σιάγκα Γεώργιο. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον συντηρητή των γηπέδων τον φίλο μας Μιχάλη ο οποίος αφιλοκερδώς προσέφερε τις υπηρεσίες του.
Σ’ αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής και το οπαδικό κίνημα από κοινού, συμμετείχε και ο κόσμος του Ηρακλή που έδινε το παρών στο γήπεδο είτε η ομάδα έπαιζε στο Καυτανζόγλειο είτε εκτός έδρας και αξίζουν τα ειλικρινή συγχαρητήρια.
Συγκινητική ήταν και η βοήθεια των χορηγών μας οι οποίοι από την πρώτη στιγμή μπήκαν μπροστά βοηθώντας ο καθένας οικονομικά προβάλλοντας την επιχείρησή του.
Τεράστια όμως ήταν και η οικονομική συμπαράσταση στο εγχείρημα που όλοι μαζί αναλάβαμε λίγων ανώνυμων φίλων του συλλόγου, κυρίως όμως ενός εξ αυτών που με πολύ αξιοπρέπεια βοηθώντας τον Σύλλογο απέφυγε εντελώς την προβολή του. Τους ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα εκείνον.
Θα κλείσουμε τις ευχαριστίες μας προς το Δ.Σ. του Καυτανζογλείου Σταδίου και του γνωστού ακτινολόγου και φίλου του συλλόγου κ. Αθανασίου Δημητριάδη για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
Όλο αυτό που προηγουμένως αναφέραμε, την προσπάθεια δηλαδή και την επιτυχία της, το Δ.Σ. το πέτυχε με την πολύ δυναμική και καθημερινή παρουσία του γενικού αρχηγού κ. Αναστάσιου Κατσαμπή.
Από σήμερα άρχισε η προετοιμασία της ομάδας για τη συμμετοχή της στα μπαράζ η έναρξη των οποίων όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ θα γίνει στις 22/04/2018.
Το Δ.Σ. αποφάσισε να θέσει σε κυκλοφορία μίνι διαρκείας για τα εντός έδρας παιχνίδια με λεπτομέρειες που θα ανακοινωθούν αμέσως μετά το Πάσχα
Τέλος το Δ.Σ. θα ενημερώσει τον κόσμο του Ηρακλή για τα οικονομικά του 3ου διμήνου την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 στις εγκαταστάσεις της Μίκρας.
Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλο τον κόσμο, στη Μακεδονία μας και ιδιαίτερα στους φιλάθλους του Ηρακλή και στις οικογένειές τους καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Και τέλος ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ’ Εθνικής της ΕΠΟ, Σταύρος Ψαρρόπουλος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για το  επίμαχο θέμα που προέκυψε με την ένσταση του Άρη Παλαιοχωρίου κατά του Ηρακλή μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, για το πώς προτίθεται να αντιδράσει η ΕΠΟ.
«Η νομική υπηρεσία έχει πάρει ήδη το έγγραφο του Άρη Παλαιοχωρίου και περιμένουμε να μας κοινοποιήσει την απόφασή της για να δούμε πως θα πράξουμε. Πρωταθλητή θα τον ανακηρύξουμε ούτως ή άλλως αφού είναι καθ’ όλα νόμιμα. Επίσης πιστεύω πως έχει δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δούμε τι θα αποφασίσει το Διαιτητικό δικαστήριο. Το θέμα είναι όμως πως μία τέτοια διαδικασία μπορεί να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία των μπαράζ καθώς θα είναι χρονοβόρα και οι ημερομηνίες θα πάνε πίσω. Θέλω να ελπίζω όμως πως εμείς δεν θα μπλεχτούμε σε όλο αυτό. Είναι καθαρά θέμα του Διαιτητικού Δικαστηρίου το τι μέλλει γενέσθαι. Eμείς οφείλουμε στη συνεδρίαση που θα κάνουμε να ανακηρύξουμε Πρωταθλητή τον Ηρακλή, αλλά και να κάνουμε την κλήρωση για τα μπαράζ, που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 12 του μήνα. Σε περίπτωση που ο Ηρακλής δεν ανέβει θα πρέπει να συμπληρωθεί η ομάδα που θα πάρει μέρος στα μπαράζ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here